Brudbuketten

Lite liten, lite för plåttriga blommor. Antar att man "måste" ha vitt på så formella bröllop som kungabröllop. Och att det är mindre buketter nuförtiden än på till exempel åttitalet visar att Kate, eller Catherine som hon tydligen vill kallas numera, hänger med. Men jag tycker nog att blommorna kunde ha varit lite mer "stabila". Inte nödvändigtvis massiva liljor, men lite större än brudslöja, typ. Nån skrev att det var lite Grace Kelly över blommorna.


Kanske är detta dock inte fullt lika formellt som Victorias, eftersom hon i princup kan bli regent när som helst, eller så fort henens far vill gå i pension (vilket han ju har åldern inne för), men William kanske inte ens nånsin blir regent, eftersom han har fler i kö före sig än vad Victoria har (farmor är regent nu och sen är det pappan innan det är hans tur). Så trots att det var i stor katedral osv, kanske de vill sänka högtidlinghetsnivån ett snäpp och att blommorna är i linje med det. De ser ju lite ut som ängsblommor. Men de passar till spetsen, lite luftig och lätt sådär. Så okejdå.

En eftertanke: Det gick visst åt 100 000 blommor för att smycka kyrkan och palatset. Man kanske inte behöver låta pengarna synas i brudbuketten om man har råd med så mycket blommor. Om det nu spelar nån roll om det var dyra blommor i buketten eller inte.

Victorias vita bukett var snyggare, tycker jag.


Och de här från är också snyggare, om man nu ska ha en vit (formell) bukett, även om jag tar mig lite friheter mot slutet av listan...

Inga kommentarer: