Bruden

Klänningen
Hemlighållen in i det sista. Designad av Sarah Burton, chefsdesigner på Alexander McQueen. Det var visst inte en gissning som hade gett särskilt många gånger pengarna. Men självklart ska man ha en inhemsk klänning. Just denna var inte lika innovativ som Victorias, men de är nog mer konservativa i England. Täckta axlar och armar var nog inte en fråga utan något givet. Kate sägs dessutom vara klassisk och stilfull i sin smak, och klänningen var väl inte precis rolig, men säkerligen hennes drömklänning. Bra så.


Proffstyckeriet löd: Kate Middleton var en kunglig brud i tiden. Klänningen hade både nutida stramhet och en traditionell storslagenhet som visade sig i de utsökta detaljerna, säger trendanalytikern och modeexperten Ingrid Giertz-Mårtensen till TT.
Camilla Thulin säger: Jag tycker att den var snygg och anständig. Jag gillade att hon höll den traditionell, de gifter sig ju ändå i en katedral.
 
Tiaran, smyckena
Örhängena var en gåva från hennes familj, tiaran säkert nåt kungligt lån av svärfarmor. Men den var supersnygg, ser modern ut, passar örhängena och klår faktiskt Victorias. Jag tyckte det var för många nyanser på Victorias utseende (diamanter i silvrigt och guldigt och kritvitt och gulnat vitt om vartannat) så det här gillade jag bättre. 


Släpet
2,70 m har jag för mig att jag läste. Helt klart mindre än många andras. Men så är hon varken kunglig eller adlig, och gifter sig inte med en kronprins (som sagt, det är det hans pappa som är). Jag tyckte att det var lagom stort. 15 meter ser faktiskt bara löjligt ut.


Slöjan
Vacker! Inte så stark personlighet, men så var ju klänningen lite pyssligare. Lagom avvägning.


Övrigt
På vissa foton ser hon ut att ha lite för lång midja. Och på andra foton ser hon lite för smal ut, både på armarna och i urringningen. Smal är snyggt, men ur den synvinkeln var Victoria snyggare.


Håret
Utsläppt! Det ser alltid mindre formellt ut, och var såklart perfekt stylat. Det ser nämligen ut som om det är så snyggt av sig själv, och då vet man att det är skickligt fixat. Återigen kanske ett medvetet drag för att sänka stilnivån eftersom hon är "ofrälse". Jag tyckte i alla fall att det var väldigt klädsamt och snyggt. Kanske är hon också van att ha hängande hår. Victoria brukar ju ofta ha uppsatt hår, så för henne var det väl mer naturligt. Me likes i alla fall.


Inga kommentarer: