Packa -- fast bara i teorin

Igår ställde vi ut vår stora resväska i förrådet. Inuti sig hade den en mindre väska, som inuti sig hade en ännu mindre väska. Som såna där ryska trädockor. Babuschka? (Matrioshka tydligen, men alla kallar dem felaktigt för Babuschka, säger google-träffarna.)

Resväskorna i flera lager är som en symbol för resandet. Man kanske åker med sol och bad som huvudsyfte, men upptäcker en annan sak (hur underbart det är att ha tid att läsa, eller att maten på hotellet är det godaste man nånsin ätit), och efter ett par dar upptäcker man ännu fler saker (att lokalbefolkningen förstår ens hemmagjorda italienska, att förrätten på det där första stället slår alla andra vi ätit och vi går tillbaka och säger det till restaurangägaren före vår måltid, att fötterna blir mjuka som babyrumpor av att gå på stranden).

Det är så underbart att livet rätt ofta bjuder på fler saker än bara "en stor väska". Det finns mer att hämta under ytan. Gräv djupare, lev långsammare, kom ihåg att andas. Då händer det så roliga grejer.

Inga kommentarer: