Liten Sicilienrapport

Här kommer några bilder från världens bästa restresa! (3 500:- för flyg, 4-stjärnigt hotell med frukost och middagsbuffé som var så grym att den i sig själv förstjänar ett eget inlägg)

Vi bodde på hotel Dolcestate. Superfräscht och snyggt!


En gränd i Cefalù, Siciliens näst mest besökta turiststad. Här såg vi också bland anat piazzan med domen, som till alla turisters lycka hade bröllop. Vi tjuvläste på ett reklamblad i nåns brevlåda och frågade oss sen fram till en elektronikaffär där M köpte en mobilladdare.

Med följande utsikt åt vi macka på en parkbänk i San Stefano di Camastra, en ort med 2 000 invånare och en av kyrkans tolv grenar på ön. Vi fick dock inte bilen i tid för att hinna till mötena.

Och här har vi en vacker utsikt till. Oerhört mycket sånt den här veckan.

På kvällen på vår ettåriga bröllopsdag. 

Vår lilla söta hyrbil

På väg upp mot Collesano. Pelarna man ser är motorvägen.

Uppe i bergen. Massa hårnålskurvor och stup. Galet vackra utsikter men också en dos höjdskräck.

Plötsligt blev det för första gången i den sicilianska trafiken tvärstopp. Vad var det? En hel gethord med far och som som herde. Djurens bjällror lät som bara den, en del getter sprang in i affärer och fårhunden, eller gethunden, sprang mest omkring och var entusiastisk.

Castelbuono, en stad i bergen från 1300-talet med en borg (som var stängd, men vi såg utsidan)

Borgen (till vänster utanför bilden) var stängd på måndagar, för reparation och för siesta kl 13-17, så de hänvisade till bland annat kyrkan i bild. Klocktornet är visst märkvärdigt. Strax till vänster ligger ett kloster och vi såg en nunna.

Baksidan av Cefalù, där vi på sista kvällen före avresan tog oss ett fantastiskt dopp på en lång, slät sandstrand (med ljuvligt varmt vatten) efter en sen men god lunch bland alla turister. Tyvärr rev jag inte fram kameran på stranden (men här kan ni se den ändå). Det räckte att försöka åla sig in och ur badkläderna med så lite sand i grenen som möjligt. Min nudistfostrade man skämdes inte så mycket för alla som såg oss från strandpromenaden, om man säger så.

Som sammanfattning kan sägas att vi njöt i fulla drag (trots att resedagarna var förfärliga och superjobbiga för mig), inte minst av maten, som jag som utlovat ska skriva mer om sen. Det känns också som om den här lilla rapporten inte gör rättvisa åt knappt nånting på hela veckan. Kan bara säga att vi är supernöjda och hade det fantastiskt!

Inga kommentarer: