Lystring, Austeniter!

SvD har idag lite gott och blandat om Jane Austen. Orsaken är att en nyöversättning av Emma släppts. En bra recension med en intressant tanke om ändringen av känslan i boken kan ni läsa här.

Man kan också fördjupa sig i fyra andra Austenrelaterade ämnen: Recension av ett spel som bygger på Zombies-boken, Hemma hos Austen-reportage, Filmrecension om En ung Jane Austen, samt ett quiz där jag pinsamt nog inte fick alla 11 rätt. (Det föll dock inte på kunskap om litteraturen utan om "verkligheten". Jag visste inte vad riktiga Pemberley heter eller var JA är begravd.)

Det känns lite som om de, SvD, har skrivit en positiv artikel om ens bästa kompis, och man blir lika varm och glad för hennes skull.

SvD:s läsare (1357 st hittills) är dock så pinsamma att 37% aldrig har läst nåt av Austen. Försöker tvinga läsplattebrorsan men det är såklart lygens. Mamma avskyr Austen och står inte ens ut med att se en film. Sicken familj.

Men Mikael gick med mig på "En ung Jane Austen". Fast han trodde nog att vi skulle pussas där bak i par-sätena. Men jag var för upptagen med filmen för att hinna vänslas. Så då fick han sig lite bildning istället, om han inte sov med ögona öppna :)

Inga kommentarer: