Lära sig den svåra vägen

Bakade en citronkaka härom dagen, en ICA-mix bara. Tyckte det skulle finnas nåt gott att mumsa på under Ocean's 13. Bilden här är inte min kaka. Alltså.

De senaste typ halvdussinet gånger jag har bakat en kaka här hemma så har det blivit misslyckat. Pinsamt -- som en 13-åring som bakar själv för första gången. Den här gången sänkte jag värmen lite från 175, för jag misstänker att min ugn är lite för varm av sig, och detta resulterade endast i att provstickan var dyblöt efter 40 minuter. Men det blev i alla fall inte en torr kaka, inte ens efter de extra 10 minuterna i ugnen.

Så när kakan var ute ur ugnen och inte såg ut att var misslyckad på nåt av sätten jag har varit med om på sistone, blev jag så lycklig. Men lyckan varade inte länge. När jag skulle stjälpa upp den gick det inte. Jag tog i lite, och vad som hände då var att översta halvan av kakan lossnade och delade sig i två delar, och hela botten av kakan satt kvar i formen.

Men detta var ingalunda ett ödets bittra spratt, ty jag hade smörjt formen med Bregott. Tydligen går inte det. Det måste ha varit det i alla fall, för så har aldrig en kaka fastnat förr.

Så smörj med riktigt smör(j).

Nu finns det mig veterligen inte många läxor kvar som jag kan lära mig av misslyckade kakor. Men vi får se.

Inga kommentarer: