Läst bok, igen

Lever i bokläsarlyx. Nu har jag läst färdigt bok fyra av sex lånade sommarböcker. Får nog ta mig en tur till till biblioteket om nån vecka eller så. Har bara en Donna Leon och min första nånsin av Karin Alvtegen kvar.

Den här boken hette i alla fall I lagens limo av Michael Connelly. Han brukar skriva om polisen Hieronymus (Harry) Bosch, men detta var en rättegångsthriller som kändes lite som en Caliversion av Grishams lagvrängarböcker från Södern och presenterade den nya karaktären Michael Haller, Esq. Titeln låter lite löjlig tycker jag, men förklaras av att advokaten inte har något kontor utan tillbringar mesta tiden på väg från möten med klienter och till och från rätten i sin limousin.

Boken var bra, får jag väl säga. Inte så man dog av spänning när man skulle lägga ifrån sig den, men det var helt klart att man sysselsatte sig med att försöka komma på hur det skulle gå. Jag kom som vanligt inte på det och blev förvånad över slutet. Det var kanske lite snöpligt, för det hade refererats till advokatens plan, men sen beskrevs den lite för kort tycker jag, när den väl hände.

Om jag jämför recensionerna om Austen-relaterade böcker/filmer från härom dagen med det här, så ser jag att det är rätt värdelöst skrivet, lite som en åttondeklassares första stapplande "recension". Men jag vet om det, och jag har inte ansträngt mig att skriva vackert, bara att säga vad jag tyckte om boken så jag får lägga mig på soffan igen. [Dessutom ber jag ofta om ursäkt för saker jag inte tycker jag har gjort bra...]

Inga kommentarer: