Überläskigt

Jag är ju medlem i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, av en del kallat mormonerna. Vi tror på äktenskap mellan en man och en kvinna.

Det finns ultrakonservativa utbrytargrupper, som kyrkan inte känns vid och absolut inte vill ha nåt att göra med, och som vill ha och olagligen praktiserar månggifte. "Hur många fruar har din pappa?" är en typsk slänga-i-ansiktet-fråga om det kommer fram att en stackars skolelev är mormon.

Såååå trött på det. Tänker inte ens ta upp de där argumenten om att jag som 39-årig oskuld på bröllopsnatten levt mindre i månggifteslika situationer än de flesta 25-åringar i Sverige, och ändå är det jag som blir beskylld för månggifte. Sambo med först den ena, sen den andra, är det inte så månggiftarna i Colorado gör? Och att barnen går mellan den ene och den andra och har plastmammor och plastpappor och många sorters syskon och "många som älskar dig", det är snarare månggifte än kärnfamilj. Jaja, nog om det.

Pappa fick härförleden kontakt med någon från Svenska Evangeliska Alliansen i samband med att han (och jag och många med oss) en gång för länge sen skrev på ett upprop om att bevara äktenskapet som en angelägenhet mellan man och kvinna.

De skriver: I dagsläget är vi knappt 3000 medlemmar. Vi tror att vi kan bli många fler. RFSL har med sina 6000 medlemmar påverkat hela riksdagen till att införa en könsneutral äktenskapslag. En knapp timma efter att klubbslaget föll kom nästa förslag från RFSL Ungdom och Grön Ungdom – de vill införa en antalsneutral äktenskapslag, alltså polygami. Så kampen fortsätter. Även i äktenskapsfrågan.

Jag har två punkter som jag vill poängtera här:

1) Det är inte mormoner som är för månggifte, det är homosexuella (m fl "-sexuella") och unga Miljöpartister som vill ha månggifte.

2) Ni som är Miljöpartister för att ni älskar djur, är ni också medvetna om att Miljöpartiet dessutom är det mest familjefientliga partiet? Jag orkar inte dra upp the specifics nu -- det här var inte menat att bli ett långt, argumenterande politiskt inlägg utan bara kort information -- men sätt er gärna in i familjepolitiken nästa gång ni röstar. Om ni tycker att våra djur är viktigare än våra familjers valfrihet, forsätt rösta miljöpartistiskt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Månggiftet var även alltid förbjudet när JKK tillämpade det.