Bröllopsresan

Vi hade det suverääääänt på bröllopsresan, som gick till Alanya, en badort på turkiska medelhavsrivieran.

Särskilda fördelar:
* alldeles perfekt väder (strax under 30 och man kunde gå barbent på kvällarna!)
* sandstrand och varmt vatten som inte ens jag frös i!
* billig och god mat, som vi slapp laga själva
* Migros (mataffär) mittemot hotellet, så vi åt billiga frukostar och den godaste yoghurt jag ätit på många år
* tillbringa en vecka med Mikael utan värre distraktioner än Dan Brown
* alldeles lagom uppskruvade sightseeingaktiviteter
* det var helt OK att ligga på hotellrummet och vila. Vi blev faktiskt lite beigea ändå.

En nackdel är att jag lydde Mikael som sa att jag skulle packa färdigt på morgonen innan vi skulle åka, och jag var helt borta i flera timmar. Glömde kameran hemma, så dessa är alla bilder det blev:

Från hotellets pool in mot restaurangen och receptionen. Ja, det är mitt vita ben och Dan Brown.


Hamnen i Alanya


Hamnsidan/baksidan av berget som låg vid slutet av vår strand, Kleopatra-stranden


I en park i Alanya centrum


Med turistkommersen i bakgrunden


Blundar såklart inte med mening, men ser ni på skylten i bakgrunden att restaurangen vi äter på heter Café Opera?


Undertecknads blåa ben njuter av Medelhavets fläktar. Fick min lilla beigea färg av att stå i solen 2x20 minuter (på en vecka), samt bada. Resten av tiden låg jag i skuggan. Har blivit för gammal och lat och ofåfäng för att pressa.


Kleopatrastranden åt vänster. Berget såg ni baksidan av på nån föregående bild. OBS! Det är inte jag på bilden, men jag hade också en prickig baddräkt...


Kleopatrastranden åt höger. Ditåt ligger flygplatsen, är allt jag vet.


Mikaels smarta anordning så att både luft kommer in genom de öppna fönstrena nederst men gardinerna skyddar mot direkt sollljus. Han är så smart.


Kvällsutsikten från vårt hotellrum. Man fick betala 200:- extra för havsutsikt, men vi fick det på köpet. Underbart att ligga i sängen och se ut över det där! Fast 19.15 var det becksvart, så man fick passa på!


Från vårt sovrum näst sista dagen, när vi hade det häftigaste regnväder jag nånsin varit med om. Den vita plåtbyggnaden till höger är Migros (mataffär mm)


En stunds uppehåll, men det har regnat så kraftigt att det har slagits ner löv från träden.


Ni förstår hur fascinerad jag var av regnvädret, efterosm jag itne tycktes kunna sluta ta kort på det! Detta är från balkongen. När jag stod där, sa Mikael plötsligt att ret regnade in på hans dator (alltså förbi en normalstor balking och in genom dörren!). Det kallar jag regn. Det var så spännande för en lättroad person som jag.


Och på tre minuter när jag var på toa hade det regnat in i sovrummet cirka 150 cm in från fönstret. Vi hade en egen pool! Det syns inte så bra här, förstås. Men jag lovar!


Sista dagen (dagen efter regnovädret, som faktiskt var välkommet för vi fick vila utan stressande krav på sightseeing eller ens strandbesök) skulle M gå på en lite längre strandpromenad. Han brukar gå i vattenbrynet en halvtimme, men gick idag en timme, och det utan solskydd. Riktigt så rosa som bilden ser ut var han nog inte, men rosa och varm var han helt klart. Han fick lite svårt med sockret, eftersom hans normala varningssignal för högt socker är att han är varm och svettas.


Alanya ligger 2 h till höger om Antalya. Antalya ligger under T:et i Turkey. Vet inte om Alanya är så pass långt bort att vi ligger på sjävla nedbuktningen, men hursomhelst, där nånstans var vi. Och det var GRYYYYYYMT!

Inga kommentarer: