Stämma folk

En mer eller mindre sann fördom om amerikaner är att de stämmer alla för allt. Typ när de spiller varmt kaffe på sig så stämmer de tillverkaren för att det inte fanns nån varning, och om de får lungcancer så stämmer de cigarettillverkaren för det osv.

Johans svärfar är läkare och det var så länge sen jag hörde siffran så jag minns den inte längre, men hans anti-stämnings-försäkring kostar honom mer pengar än det går att föreställa sig. Jag minns att när jag hörde siffran trodde jag inte det var sant (och ni vet att jag är lättlurad).

Har nyligen läst om två ytterligare stämningar. De är rätt kreativa:

En brud stämmer sin florist för att hennes blommor inte var lindblomsgröna utan nån annan grön, vad den nu kallades, och att hennes bröllop därmed är förstört. Tror hon stämde för $40 000.

En annan kvinna (skäms på er!) stämmer sitt universitet för att hon inte har fått jobb. Ja, då är det ju universitetes och utbildningens fel... Ofattbart.

Om jag skulle stämma nån så är det den som gav mig den här kroppen. Det är fel på den.

Fast egentligen skulle jag inte stämma honom, jag älskar honom. He's "my God", som de grymma nunnorna i filmen sjunger (Sister Act). Enjoy.

Inga kommentarer: