Gästbloggare!

Min första gästbloggare är inte riktigt medveten om att hon är det, men här kommer en hel radda med bra åsikter. Ur nån annans mun, på min blogg! Då har man en RIKTIG blogg :)

Jag läste igår en artikel i skräpaftonbladet som fick mina högerkänslor att svalla: den gick ut på att stackars barn vars föräldrar inte gör läxorna ihop med dem inte klarar sig i livet, och STACKARS då fattiga barn/barn med ensamstående mamma/invandrarbarn som inte har en chans. Stackars också alla föräldrar som inte kommer ihåg allt om feodalsamhället, bara kan liggande stolen m.m. Den implyade alltså att föräldrar är dåliga om de inte gör barnens läxor ihop med dem. Typ 75% av alla föräldrar sa att de gjorde läxorna ihop med sina barn.

Och dessutom gav den ett "tips" till föräldrar att de inte skulle säga svaret till sina barn för snabbt, så de får tänka själva lite först. HELLO!

SKIT NER ER vill jag säga, min mamma har aldrig hjälpt mig med läxorna för att hon inte ville att min inlärning skulle vara beroende av någon annan, och jag gick ut med 20.0. Misslyckad? Kanske inte. Hård mamma? Nej, smart mamma. Goda studievanor? Ja, jag VET iaf hur man ska studera själv (sedan att mitt närtidsminne är eminent och lästakten är snabb har ju inte hjälpt min disciplin eftersom det gick bra med korvstoppningspluggande...).

Så jag tycker du ska skriva ett blogginlägg på min begäran och skriva varför föräldrar absolut INTE ska hjälpa sina barn med läxorna. Däremot får de gärna vara uppmuntrande och kanske rentav svara på frågor om det behövs, och gärna ha koll på hur skolan allmänt går (mamma hade hästaminne över vilka prov jag hade när och hur de gick - visade ju uppenbarligen att hon brydde sig).

Sedan finns det ju de fallen där riktigt snälla storasystrar ibland gjorde negerbollssmet till lillasystern som behövde sitta och göra skolarbete fram till 4 på morgonen, vid 2-tiden sitter en liten sats smet äten med sked RIKTIGT bra, kanske var det den som gjorde de 20.0? Tacka vet jag RÄTT sorts skolstöd! Ingen vänstersmörja om stackars barn vars föräldrar inte gör läxorna åt dem. Vem är det synd om egentligen...

Å ANDRA SIDAN är det en finemang idé att föräldrar tar sig tid att uppfostra sina barn så lärarna slipper ta nödvändig skoltid att uppfostra brats som inte kan uppföra sig. Om barnen bara sysslade med lärande i skolan skulle man knappt ha behov av läxor över huvud taget.

Så, nu har du ju nästan hela inlägget klart.

Fel. Jag HAR hela inlägget klart!

Inga kommentarer: