Middagstips

Klistrar in följande in sin helhet från pickipickis matblogg. Blir riktigt sugen på räkor och couscous! Vem vill bjuda mig på det här?

Carl och jag sätter alltid poäng på maten vi äter, på en skala 0-10. Fråga mig inte varför, det har blivit en lite småtöntig vana svår att sluta med. Igår kväll fick den här fräscha couscoussalladen med räkor som jag bjöds på en nia av mig. Att jag delar ut en nia är mycket ovanligt, det här vill jag verkligen äta snart igen.

Couscoussallad med chiliräkor

Marinerade räkor: 800 g färska räkor med skal
0,5 dl olja smaksatt med röd chili
(alt olja + 1-2 finhackad röd chili)
½ lime

Couscoussallad:
3 dl cous cous
3 dl grönsaksbuljong
2 st tomater
1 mango
½ paprika
1 rödlök
1 ask baby/bladspenat

Pynt: ett par skivor vitt bröd
fetaost
flingsalt

Blanda marinaden och skala räkorna, låt räkorna ligga i marinaden någon-några timmar. När det är middagsdags, koka couscous i grönsaksbuljong, enligt anvisning på paketet. Tärna paprika, mango och tomater. Skär rödlöken i tunt. Blanda couscous med resten utav salladsingredienserna. Dela bröd i små fyrkanter och rosta till krutonger i en torr panna. Lägg upp couscoussalladen på tallrik, pynta med smulad fetaost och krutonger. Lägg därefter ner chiliräkorna i en het stekpanna (de ska i princip bara ner och vända). Toppa couscoussalladen med räkorna och använd marinaden som (stark!) dressing.

Inga kommentarer: