Jordbävningen i Italien

Den mest citerade just nu angående jordbävningen i Italien är väl Silvio Berlusconi, som sa att de hemlösa har allt de behöver och borde se på sin vistelse som en campingtrip. Det är väl inte så roligt om man har blivit av med sitt hem och sina ägodelar och sina minnen och kanske är orolig för anhöriga. Men egentligen har han rätt. Synd-om-journalistiken gör mig så less. Det är väl därför filmen La vita è bella är så underbar. Roberto Benigni, Guido, visar att med en positiv livssyn kan det mesta uthärdas och göras skämt av. Och frågan är om inte de som ser hemlöshetstältlägren som ävertyrsfulla campingturer har det bättre än de som bara ser till vad de har förlorat.

Här har vi annars dagens idol! 98-åriga Maria D'Antuono satt fast i rasmassorna i 30 timmar innan hon blev räddad. Hur hade hon fördrivit tiden? Med att virka. Och när hon blev räddad och skulle tas till läkare bad hon om en kam att snygga upp sig inför besöket.


Dagens hjälte! "Vanity never faileth", "Keep calm and carry on", och allt jag älskar med Italien wrapped up i en grymt cool kärring!

Läs hela artikeln om Maria här.

1 kommentar:

Rebecka sa...

Vilken gumma! Helt i min smak!