Läxor från Shakespeare & Stenmark

Paperback Writer hade ett inlägg idag om tio saker man kan lära sig av Will S, a k a Shakespeare för er som inte är personligt bekanta med honom.

Bildkälla

Ett citat fastnade särskilt hos mig:

"We must take the current when it serves, or lose our ventures." (Julius Caesar)

There's no time like the present, heter det också. Och Smid medan järnet är varmt. Tror verkligen på det. Tror att ofta handlar det bara om att börja så visar sig möjligheten. Typ att om man står stilla och väntar händer inget, men om man lyfter foten så ser man stigen. Och i förlängningen att man inte kan vänta på att allt ska bli så perfekt, som man har räknat ut, för att man ska våga försöka, för att när the current kommer, så får man passa på, annars blir det inget. Själv har jag två tomma pannåer och ett gäng akrylfärger som har väntat på sitt perfekta tillfälle, när det var the current jag skulle passat på att fånga, när den kom i sin ofullkomlighet. Rädsla för att inte vara/göra perfekt kan hindra många worthwhile pursuits. Så dumt.

Så för att sammanfatta: Väv in lite ofullkomlighet i ditt livsväv, så blir det vackrare och roligare. Våga passa på, för nuet är din bästa vän.

Eller som Stenmark sa: Dä ä bar' å åk.

Bildkälla: SR

P.S. Annars gillar jag också "Mend me, thou saucy fellow" från samma pjäs. Fattar inte varför den inte nådde topp-10-listan över lärdomar från Shakespeare.

Inga kommentarer: