Bra och dåligt

Fick middag av m&p idag. Bra. Det var kalkonlåda med färska champinjoner och potatis som smakade färsk (???). Extra plus för färdiglagad, god mat.

Bra = Bokklubbens första "möte". Det saknades nog 5 pers eller så, men vi var nästan 10 ändå, så det var bara lagom. Fast jag fick massa frukt över. Det var ju därför jag ville att folk skulle anmäla om de inte kom... (Inte bra) Får bjuda M på frukten imorgon för jag är allergisk nu efter färsk ananas två gånger på tre dagar. Fast det var det värt, kli kli.

Mera bra? Datorn lever fortfarande. Fläkteländet går som ett tröskverk, men som ett tystare tröskverk nu när jag har tagit isär skiten och dammsugit inuti och i alla skrymseln som finns. Tangentbordet fick spel efter att jag dammsög det, bland annat ville e och r inte bli nedtryckta, men jag stängde av datorn och stryckte hårt på alla tangenter och nu fungerar det igen. Det senaste var att IE vägrade visa nåt. Det enda jag fick upp var texterna i mina RSS-feeds. Inga bilder, inga riktiga sidor. Provade i Firefox och då gick det. Så då laddade jag hem senaste IE och nu funkar det igen. Men datorn har ett eget liv som jag är rädd för att jag inte har någon som helst kotnroll över. Bra är i alla fall att han fortfarande är på min sida och är mig sååååå behjälplig.

Dåligt? För fjärde natten i rad sov jag inte. Med inte menas ett par timmar. Låter väl inte så farligt, men lägg det på knappa 15 års sömnbrist, så kan ni själva gissa. Inatt satt jag och grät så halva hushållsrullen gick åt. Försökte hålla mig vaken tills M skulle upp och förbereda seminariet, men lyckades lugna mig -- lurade mig själv att hypnos kanske vore nåt, och sen tog jag en Stilnoct och drömde om att bli inlagd och sövd. Vet inte om Stilnocten funkade, den brukar ju inte det, men jag somnade nog framåt femtiden.

Dåligt. Läkartid på förmiddagen efter den natten!!!!!!!!! Säger inget mer. Så på fyra nätter har jag nog sammanlagt fått en natts sömn. Har minnesluckor. Det kryper i nerver och jag mår illa. Har fått "låna" lite drakmedicin av morsan, så nu hoppas jag att jag kan vända på dygnet. Jag känner ingen verkan än dock, och jag tog pillret för 45 minuter sen. Jaja, kroppen vill ändå inte somna på två timmar och jag kan inte tvinga den till vad som helst. Sover jag inte i natt heller så hittar ni mig på hispan. Fast elaka mamma säger att de inte söver folk, bara sådär...

Dåligt. Migrän varenda dag. Nu är det sömnbrist. Längtar till Botox om ett par veckor. Är hemskt nyfiken på hur det ska gå och hur bra det ska funka. Bra = att jag fick komma till den där duktiga neurologen.

Bra. En låskille var i området idag och jag fick ett brytskydd installerat på ett kick. Har velat ha det sen jag flyttade in. Smidigt.

Bra. M ska komma imorgon på middag. Köpte färsk sparris idag (för 40 flippin spänn!!) som vi ska äta med hollandaisesås, samt pocherad lax och förmodligen dillstuvad potatis. Jag är ju galen i potatisgratäng, men det känns lite "hemmagjort" att göra potatisgratäng med dill i... Måste man inte ha dill till fisk?

Dåligt. Känner hur jag måste döva sjukdoms-ångesten och hopplösheten och förtvivlan över att det inte finns bot. Döva med kolhydrater alltså. Hemföll åt micropopcorn. Kunde varit värre. Drömde om mazarinkaka, chocolate chip cookies, morotskaka, citronfromage, brulépudding, Magnum, jordgubbsripplat GB-paket. Då är väl popcorn inte värst, som sagt. Skyll på det...

Bra. Jag är inte deprimerad. Kan ha ledsnaden -- och den är STOR just nu -- bredvid glädjen. Kan tänka att jag vill skriva, måla, se på nån JA-film, baka. Det är inte som om det ledsna äter allt annat tills det bara finns ett svart hål kvar. DET ÄR BRA!

Så på det hela taget, livet sucks, men jag behöver faktiskt dammsuga så det passar ju bra! [Jajamensan, foten i kläm!]

1 kommentar:

AL sa...

men hallå, min bebis sooooov hela natten men min kropp vaknade o vägrade sova. jag är oxå bitter. nästa gång tycker jag att vi sitter uppe hela nätterna båda två och har kul ihop över nätet istället. jag kan massor med bra bröllopslänkar. och annat onödigt. man hittar mycket onödigt på nätet tre på morron. delade onödigheter är dubbel glädje?