Fredagsdejt med gummidojjor och fult hår

Igår skulle M komma fast jag var trött och inte orkade tvätta håret. Dessutom tyckte han att vi skulle gå på en liten liten liten promenad. Jag lät honom tvinga mig. På ängen ovanför området hade det smällts upp ett litet nöjesfält som vi begav oss mot i snigelfart (det ÄR uppförsbacke faktiskt). Jag trodde det skulle vara barnkaruseller och sen slut, men jag blev positivt överraskad! De hade en Virvelvinden, som M och jag hoppade på.

Jag var som ett barn och excited var bara förnamnet. Den satte igång men vi snurrade knappt nåt alls. Jag trodde att vi var för tunga, men då satte den igång lite. Jag skrattade så jag tjöt! Sen ville Felicia Hagman hoppa av, så han stannade den. Men folk fick åka mera. Här är vi innan den ska ta fart andra gången. Ni ser att somliga av oss är mer motvilliga än andra...
Jag skrattade och skrattade och det snurrade alldeles ljuvligt. Men det räckte inte, och det började snurra riktigt riktigt rejält. Sådär så man inte ens kunde hålla i huvudet utan fick luta sig bakåt om man inte ville ha en whiplashskada. Men jag skrattade fortfarande högt. Men jag såg på Mikael att han började må allvarligt illa. Han hade blivit svettig i ansiktet och stönade märkbart. Han lät döende. "Ni kvinnor snackar om å föda barn..." Till slut räckte han ut armen och försökte ropa stopp, men hans röst bar honom knappt. Gubben fattade i alla fall och stängde av. M sa bara ojojojojoj, höll sig för magen och klev av. Glittrande överläpp. Svalde spyorna och tog det som en man. Han gjorde det av kärlek. 30 spänn var för mig en biljett till himmelriket, för honom en biljett till helvetet. Men han hörde mig skratta mer magskratt än han har hört på länge, så det kanske var värt det i alla fall. Och nu förstår jag varför vi aldrig har varit på Gröna Lund...

Sen kastade vi "bollar" mot en plåtpyramid. Min boll tog i sargen och Mikaels två tog i botten på pyramiden men den lyckades stå kvar ändå, andra halvan. Det var typ sand i plåtburkarna så de skulle vara stabliare... Fusk. Men vi "vann" en tjuta som lät som en blandning av en anka och ett skrikande barn. Sen köpte vi lotter där man kunde vinna en meterstor Paradis- eller Schweizernötask. Vi vann inte. Sen kom vi till en fiskedamm där jag lyckades fiska en påse med ett minimjukdjur i. Det minsta barn hade klarat det, det var nog en sån där "vinst varje gång". Sen köpte M popcorn i en strut. Äkta nöjesparksmat. Jag fick aldrig sockervadd på Liseberg när jag var barn så jag köpte en "bukett" spunnet socker, blått, med hallonsmak. Det var vidrigt. Dög som mustasch på sin höjd.


Sen lyckades M nästan plocka upp ett mjukdjur med en griparm. Sen spelade vi på chokladhjulet. Mina fem nummer för 50:- var på min födelsedag, 17, M:s födelsedag 24, mitt turnummer 13, och så tog jag 12, 14 och 15 också för att gardera mig. Hjulet snurrade i evigheter och medan det snurrade kom Hagmans igen. Andreas berättade om en gång på Grönan när hans pappa hade lagt pengar på varenda nummer men så precis när han skulle lägga på det sista kom en tant och la handen på rutan. Han frågade om han inte kunde få det sista också, och till och med hon som körde hjulet tyckte han skulle få det, men tanten gav sig inte. Jaja, tänkte Andreas pappa och besegrades. Så snurrade hjulet. Ni tror väl inte att det blev nåt annat nummer än envisa tantens? Andreas pappa läckte överhettningsrök. 380:- down the drain. Hur som helst, Andreas hade räknat ut att de skulle lägga på alla siffrorna på det här hjulet också, men det visade sig att det bara var mittenfacket på varje siffra som var en chokladvinst, kantpiggarna var bara ett mjukisdjur. Så då blev det inget med det. Felicia var missnöjd men gav sig. Sånt é livet. Sen gick M och jag hem och jag gjorde korv stroganoff och ris medan M överförde fotona från mobilen. Och jag saknade inte ens att vi inte åkte fler grejer. Det fanns två vuxensaker till, men med tanke på Mikaels mage ville jag inte. Och åka ensam är inte roligt. To må man vaere.

Vilken superkväll! Nöjesfält bakom huset. Så skulle det vara jämt. Nä, då hade vi blivit utfattiga. Men en virvelvindstur i veckan borde kunna förskrivas precis som motion. Vi såg förresten på Americas funniest home videos sen och då kände jag hur mycket jag hade skrattat tidigare. Mmm, så ska en mage kännas. Vilken kväll.

1 kommentar:

Villeosagamamman sa...

Det låter riktigt underbart! :)