Lillejul

Idag var det extra fint möte i kyrkan. Bland annat var det nån supersnygg tjej som läste en dikt på osedvanligt vacker dialekt -- lagom göteborgska skulle man kunna kalla det :) Musiknumren som jag minns bäst är en duett på piano och orgel av Nina Jagekrans och Liselotte Kuehn. De spelade Hark the herald angels sing, helt fantastiskt. Pampigt, oerhört välspelat och jättesynkat. WOW! "Vaka, Josef, över barnet" (Sally DeFord), solosång av Brian Kuehn ack av sin k hustru, fick mig att gråta och delade förstaplatsen med "Hark...". Hosianna på trumpet av Anton Kindestam var grym, likaså hans Folk fall nu neder... Han ser för rolig ut, en tonåring med för lång frisyr, han skakar håret lite där fram, rycker lite i nacken och liksom mörar upp ryggmusklerna, börjar, och så kommer värsta ... jag vet inte vad jag ska säga. Ni skulle ha hört det. Slutet gav mig ståpäls. Och hans syrra, Elise, hon är lika rolig hon. Illgröna tights, alltid olika färgade färger på håret, och när hon sjunger ser hon ut som om hon bara ska säga en sak till sin kompis eller nåt, och så kommer värsta fylliga ljudet ut från den där lilla tonårskroppen. Hon glänste i sin "Gläns...". Ja, sen var ju den där dikten av göteborgskan näst bäst :)

Förresten var det ombytta roller för första gången i mitt liv. Biskopen bad mamma och pappa ställa sig upp och presenterade dem så för församlingen. Sen la han till: Det är Anja Klarins föräldrar. HA! Man är FÖRST! Vill inte flytta. Inte för att den sakens skull alltså, men jag bara vill inte byta församling. Har precis börjat komma in i den och börjat lära känna folk och känna igen folks barn och ungdomar osv. Jaja, vi får se.

Efter detta var det Hjälpis, som jag orkade vara kvar på! Yippee! Så mycket kloka människor med kloka kommentarer. Kul. Satt bredvid Nina Jagekrans. Om jag hade vetat det när jag var 14-15 hade jag svimmat. Hon var ju så coooooooool när man var liten...

Sen efter den trevliga efterfesten var det dags för lillejul i tempelvillan. Höglunds har visst haft den traditionen sen barnen var halvstora och vi var med en gång hos Terez och dem i Skåne, fast de har ju lite större vardagsrum med plats för fler folk, typ 100 eller så. Igår åt jag den godaste lax jag ätit på år och dag (från vahettere, Martin storcash??), skinkmacka, drack glögg och julmust, och åt underbar ris a la malta med jordgubbssås. Sen var det diverse bakverk till efterrätt, varav Jacquelines guldgula "Karlsbader eller vad det heter" (senil-pappa) toppade listan. Bara för att de var hembakade och för att jag inte har ätit sånt på så länge. Eller, no offence alltså, de var inte goda bara för att jag inte har ätit hembakat på så länge, men ni fattar.

Vi sjöng ur det välanvända häftet och det var nog många röster för att man inte skulle skämmas för sig. Förutom Stuffe och Jacquan med familjer var Krylborn sr där, samt Hedemarks (de har visst firat lillejul med Balcks sen urminnes tider), Hjördis och vi. Mikael hade barnen och kunde inte komma, men han var också bjuden. Han har kommit upp sig nu, när han är förknippad med mig, och får vara på fest i tempelvillan. Han har tur, han...

Vi fick några solon, varav Stellas minspel endast och bara knappt toppades av hårdrocksvarianten av Diggiloo, framförd av terroristen jr, dvs Kasper Höglund. Vi fick också njuta av den traditionsenliga mördarsången till melodi av den mera oskyldiga Sockerbagaren. Ska återge den för er här, så gott jag kan, för detta måste dokumenteras för framtiden:

En männ'skomördare här bor i staden,
han mördar männ'skor mest hela dagen.
Han mördar stora, han mördar små,
han mördar några med kläder på.

Och i hans fönster hänger ben och armar
na-na-na-na-na -da-da-da tarmar (nåt med skåp tror jag det var).
Och är du snäller så kan du få
ett litet öga att suga på.

Fascineras också över hur älskad jag är :). Har inte skrivit julkort till någon på säkert tio år, men ändå har jag fått fyra hittills. I riktiga posten alltså! På mail har jag säkert fått det dubbla redan. Wow! Det är inte illa, jag har ju apa, häst och villa!

Borde ha tagit kort igår. Lämnade väskan med mobilen ute i hallen och orkade inte resa mig upp. Fast när jag tog mat reste jag mig upp, men då hade jag glömt av det. Alltid har man nån ursäkt.

Nu borde jag göra fint i köket och ta undan lådor. Har fått en fantastiskt fin matta av Rachel som passade som hand i handske i hallen, och det var lite mer grejer som kom från m&p och från henne som nu ligger oupppackat i köket. Han M-personen borde få se en vacker syn, och inte bara mig alltså, utan ett fint hem. Hehe. Jag känner mig lite galen idag. Kan bero på att jag såg på Ferrins julvideo. Elsa var så vän och dansade vackert till stillsam, fin musik. Och precis som Arapappia kommer Kajsa sen när man tror att det är slut och skakar på huvudet så man tror att sågspånen ska flyga ut ur öronen. Klassiskt. Hej så länge.

1 kommentar:

~Michaela sa...

Ååå, du skrev om mina fina barn. Så rörd jag blir =)
Visst var det gulligt? Sången de dansade till var från "the Grinch that stole Christmas" Med Jim Carry. (Fast du visste säkert redan det...eller?) Jag ÄLSKAR den filmen, den är för gullig. Nu springer Elsa omkring och sjunger den men sin härliga lilla röst.