Budgettips

På sidan Allt om Stockholm.se kan man läsa just Allt om Stockholm. Såg en flik om budgetnöjen som jag tänkte tipsa er om:

Gå på museum gratis

På de flesta museer är det fortfarande gratis inträde upp till 18 eller 19 års ålder. Och har du bara möjlighet till ett spontant museibesök mitt i veckan kan du kila in gratis även om du är äldre än så, vissa dagar i veckan. Medeltidsmuseet samt Stockholms stadsmuseum är två undantag, där är det gratis inträde även för vuxna alla dagar.

På Nobelmuseet går du in graits på tisdagar kl. 17-20.Tekniska museet har gratis inträde på ondsdagar kl. 17-20 och Historiska museet har gratis inträde på torsdagar kl. 16-20.


Billig mat

Mycket mat+krogen+lite pengar är tyvärr en ekvation som sällan går ut. Det rätta svaret är förstås buffé, och här är tre alternativ:

Vasa's Bar & Matsal har filéfrossa varje lördag från kl. 17. Då äter du så mycket oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé du vill, vilket förstås är ett fynd för 179 kronor. Texmexbuffén på samma ställe kostar 79 kronor. Bamboo Palace serverar en stor asiatisk buffé för 138 kronor, och på den finns bland annat sushi, tempura, dumplings och inte minst friterad banan med glass. Gillar du helt vegetarisk mat har Légumes en prisvärd buffé för 70 kronor tallriken.

Klickar man på budget och middag får man en lista på 70 ställen

De har också en sida med ställen där man kan få skönhetsbehandlingar av elever:

Vad sägs om klassisk pedikyr med fotbad, nagelvård, borttagning av förhårdnader, fotmassage samt lackning, (60 min) för 260 kronor, eller en naprapatbehandling för bara 150 kr?? Det är bra julklappstips dessutom.

1 kommentar:

~Michaela sa...

thanks for the tour =)