Kreera mera: Komma hem

Veckan som gått har haft temat Komma hem hos Pillerill. Man skulle ta olika vägar hem varje dag. Tja, det gick ju sådär eftersom jag bara var ute en enda gång och då gick jag bara ena vägen och åkte bil hem.

Men jag tog en annan väg TILL centrum eftersom jag visste att det nog var enda tillfället under veckan jag var på benen, och jag ansträngde mig för att se på min värld med nya ögon. Jag kan inte påstå att det hände nåt märkvärdigt -- det hade varit cool -- men det är bra att börja göra saker på annorlunda sätt.

Dessutom har jag tagit kontakt med de fem VH-mäklarna för att påbörja försäljningsarbetet av min lägenhet. När jag flyttar ihop med Mikael kommer det på ett helt ovant sätt nog ändå verkligen kännas som att "komma hem".

Så på den filosoferande noten, vad innebär det för mig att komma hem? Det är framförallt två känslor:

* lättnad -- att få ta av sig ytterkläder och skor, ställa ner kassar med mjölk eller låneböcker, pusta ut efter att ha fått frisk luft i lungorna, och känna sig som på sin egen plats på jorden. Men inte bara en fysisk lättnad över att promenaden/utflykten är slut, utan också en mental lättnad över att man hör hemma någonstans. Ute-rosor på kind är underbara, men hemma bäst. Mitt hem är min fasta punkt.

* awe -- varje gång jag kommer hem slås jag av häpnad över hur fint jag kan ha det. Att jag kan bo så här, med så vackra och älskade saker kring mig. Nu är det inte såååå märkvärdigt hemma hos mig, men det är mitt och jag älskar det. Jag har alltid haft den känslan för mina hem. Den är viktig för mig. Mitt hem är som en av mina nära, goda vänner, eller en älskad familjemedlem till och med.

Det får bli min insats för i veckan.

Inga kommentarer: