Det yttersta tecknet

Jag tror jag har haft en ordentlig behå på mig tre gånger på två månader. Två gånger nu i veckan, dels hos psykologen och sen även på videofest för pappa som fyllde 75. Jag visste inte hur stor bilden skulle bli men jag ville inte riskera att folk skulle se mina limpor.

Jag läste hur nån sa att om det här med lockdown inte slutar snart så kommer ingen att komma ihåg betydelsen av behå eller byxor.

Och efter två gånger med behå som sitter där den ska så känns brösten så högt upp att jag nästan kvävs. Och för att brösten är högre så blir de större, och då ser magen mindre ut! Men jag vågar bara använda den behån vid särskilda händelser för den är så gammal och faller nog i stycken när som helst. Det var en i Lindex standardsortiment och som de inte har kvar. Och prova behå är ju en jättejobbig grej, behöver ha Mikael med mig för knäppa och knäppa upp behåar massa gånger klarar jag inte. Han jobbade kanske 70 timmar förra veckan. 8, 10 eller 12 timmar de flesta dagarna inklusive hela helgen. Så det blir inte snart, om man säger så.

Men då vet man att man har blivit Captain Mysbyxa, Captain Fethår och Captain Tofflor istället för strumpor, och Captain Filt för det är för jobbigt att klä på sig.
Men å andra sidan såg jag ett inslag på nyheterna om uteserveringar i Stockholm och de var FULLA av folk! Inga två meter mellan folk där inte. Jag blev så arg!

Och så läste jag i en grupp där folk inte har ME hur nån hade hostat i typ en månad men eftersom hon inte har känt sig sjuk så har hon gått till jobbet. Hostat i en månad och har missat att det är första symptomet de nämner om covid?! Precis när jag hade sagt det om häradsmassmitterskan till Mikael kom en reklam på tv: "Om du har NÅT av dessa symptom, stanna hemma". Hur kan man ha missat det helt. Och jag vill ju slå henne med ett basebollträ alltså. Så dum har man inte rätt att vara. Om man inte fattar själv finns det råd som är som befallningar som vi ska följa. Hur många har hon spridit covid till på en månad bland folk. Gah! Har man för lågt IQ så borde man inte få röra sig bland folk utan ledsagare med bättre omdöme och som i alla fall kan läsa eller tolka bilderna på de fyra symptom som ska hålla oss hemma. NÅT av de fyra symptomen räcker. Fy vad det var nära att jag skrev vad jag hade tänkt till henne, men när man säger till folk att de är vandrande mormorsmördare och mördare av ungdomar med cancer och en fredlig Adam Alsing, så skulle det bara få svar som började med Men jag... Och det som fortsatte skulle bara vara idioti.

Jag hade feber, hosta, snuva och ont i halsen igår kväll och jag fick väga vad jag gjort under dagen med hur svåra symptomen varr, och när febern försvann nån gång på småtimmarna så var det säkert bara vanlig ME. Annars skulle jag behöva avboka duschen om jag har Corona (jag som knappt träffat nån och ingen som är sjuk). Jag tror ju inte det är Corona för jag har inte exponerats för nån luft alls nästan, men varje gång jag mår som jag alltid gör när jag har gjort för mycket, så måste jag numera också ta med i analysen om det kan vara Corona. En hostning har aldrig varit bedömd med mer milimeterprecision. Och om det väser eller tutar i halsen när man hostat så blir man nöjd för då är det bara astma.

Men man måste väl kunna ha Corona och astma på det? Så att man smittar fast man tror det är vårallergierna som har kommit igång?

Men jag har det så bra. Mikael träffar fortfarande folk men han har handsprit i fickan och håller avstånd. Han har arbetat i vården, varit med på operationer, och har ett bra tänk angående hygien. Och min duschperson, hon har i princip inga andra fasta kunder förutom mig, hon är egentligen pensionär, så hon går inte till 16 kunder varje dag och sen till mig. Hon träffar inte ens sina barnbarn nu. Det är ju superbra för mig! Jag har fått mer tid så hon smörjer armar och ben och man kan ju inte ha morgonrocken på sig då utan jag får stå där i all min nakenhet. Tänk om det hade varit olika personer varje gång. Hon har också kommit på att fråga om det gör ont när hon smörjer in mig och det konstiga är att överarmarna är supertryckkänsliga men där tar hon inte så noga, och nedanför armbågen gör det inte ont. Hur konstigt är det?

Inatt sov jag 11h 57 minuter och det var mer tur än skicklighet att jag började titta vad klockan var. Tre minuter till dusch. Jag hann kissa men inte borsta tänderna. Så blir det när man mår dåligt och inte hittar den korridor som om två timmar har John Blund i andra ändan. Då somnar man senare än vanligt.

Jag klippte förresten bort en bit av min fetmedicin idag för jag vill gå ner i dos. Jag har två paket med rätt dos nu, men jag går helst inte ner från 30 till 20 plötsligt utan vill gärna dosminska med tålamod så jag klarar det. Jag _kan_ sluta cold turkey men då kommer jag nog inte att somna alls och då blir jag räddare för att sluta. Så den här veckan har jag tänkt försöka ta bort mer och mer tills det är 2/3 av tabletten kvar. Sen gör jag likadant med den ena 10mg-tabletten och sen den sista. Kanske kan jag gå ner i vikt! Vilken dröm! 

1 kommentar:

modren sa...

Jag är också jättetryckkänslig på överarmarna men inget på underarmarna. Typisk Corona, nej fibromyalgi.
Host på dig, mor Tuta!
modren