Corona-puckon

Eftersom andra länder börjar släppa upp samhället så kan vi också göra det, resonerar många som inte har tur när de tänker. Om fullt och öppet samhälle är 100, och 1 skulle vara att sitta i fängelse, då kan man säga att många andra länder har gått ner till typ 30, medan vi har legat på 60. Så när andra länder släpper upp på lockdown så går de kanske bara från 30 till 50, dvs vi är fortfarande mer öppna än de andra länderna. Det är inte så att alla kan öppna 20 steg utan det beror på utgångsläget. Fattar inte hur det kan vara svårt att begripa.

Såg redan i början av covid-perioden en undersköterska i äldrevården som hade hosta men så gärna ville gå till jobbet: Mina patienter behöver mig! hade hon som argument. Det är inte lönt att säga nåt för om jag är så rättfram som det behövs blir jag stämplad som elak. Så jag säger inget.

Men så för bara 3-4 dagar sen, när vi har levt med det här i flera veckor och situationen inte förbättrats än, så säger en tjej att hon har haft hosta i en månad men hon känner sig inte sjuk utan går till jobbet. Vad med all information om att om man har hosta, feber, huvudvärk eller snuva, dvs det ena ELLER det andra, så ska man stanna hemma från jobbet?

Jag har alla fyra varje kväll men så går jag inte till jobbet heller. Men i ärlighetens namn har jag mindre ont i huvudet idag än på flera veckor. Ta i trä.

Jag fick min blodtrycksmätare. Trycket är lite högt, pulsen likaså, men det är precis så jag blir när jag är överarbetad.

Gjorde falukorv i ugn idag medan Mikael hade mattelektion. Jag är så trött på att höra om normalfördelning och kvartiler. 

Men det får jag väl vara tacksam för. Finns värre saker att vara trött på och vilja slippa höra.

6 kommentarer:

Nilla sa...

Jag har också reagerat på alla de som jobbar med människor i riskzonen och ändå går till jobbet med hosta och snuva. Jag skulle då aldrig vilja ha på mitt samvete att jag smittat någon som kan bli svårt sjuk eller till och med dö.

Anja Olergård sa...

Nej, jag fattar inte heller. Kan de inte höra kopplingen mellan sina symptom och att folk dör? Det har de ju pratat om i en månad. Blir så trött. Och när vårdpersonalen dör för att nån ville ta en öl med sina kompisar. Kan folk inte tänka själva?

modren sa...

Svenska folket är ett dumt folk. Die dumme Schweden.
modren

Humlan sa...

Ja folk ä dum i huve nå jävulskt, för att parafrasera folklivsforskaren Job Andersson från radioprogrammet "Mammas nya kille". En kompis till mig, som jobbar på UD av alla ställen, hade varit krasslig och tom fått kortison spray utskrivet av läkare. De hade blivit beordrade att jobba hemifrån,så hon gick inte till jobbet iaf, men vad gör människan fast hon har symptom? Jo går och handlar i affären och fikar på kafé!!!

Blir fly förbannad på alla ego-nissar🤬🤬🤬.
Åh vad gott med falukorv i ugn, nu blev jag jättehungrig!

Anja Olergård sa...

Nää. Kan vi inte införa feta böter mot non compliance? Då kan i alla fall äldrevården få lite skyddsutrustning.Man borde få betala vad en respiratorvärd osv kostar.

Men det är ju såhär vi har valt att ha det i Sverige. Vi å vi.

Humlan sa...

Ja, bra idé med böter!
Precis, vi och vi.
De som sköter sig exemplariskt däremot , tex vi med svår ME , skulle kunna få ekonomisk belöning för att vi bidrar till att upprätthålla samhällsmoralen och rädda liv😁.