Blommor till mig själv

Jag mår så dåligt. Värre än vanligt och på flera sätt. Känner mig så urlakad att jag inte vet var jag ska få energi ifrån till mer än de närmaste fem minuterna. Jag är också arg, vilket ju är en onyttig känsla. Men nu dömer jag mig själv. Jag är i alla fall arg på att jag har det så här. Arg på att jag ska behöva må såhär år ut och år in, värre hela tiden, och dessutom måste jag av självbevarelsedrift lära mig att hantera min oro och ångest så att jag kan stå ut med dipparna. Jag vill inte det! Jag vill inte ha några dippar, inga sömnproblem, vill vakna med energi som jag kan använda till nåt annat än klä på mig, hantera ångest och intala mig själv att jag inte är värdelös. Är jättearg på det.

Och bara för att komplicera saken så är jag också sur på mig själv för att jag är arg på nåt jag inte kan förändra.

Men nånstans vet jag att jag måste låta mig själv vara, inte kritisera mig själv för hur jag hanterar en situation som är för svår för mig att klara av. Därför ger jag mig själv en bukett blommor. För att jag nånstans gärna vill tro på att jag är värd det.

Och ni också!

6 kommentarer:

Humlan sa...

Du har all rätt att vara arg! Fast det är jobbigt för det tar så mycket energi, som man inte har. Jag hade en jobbig dag häromdan när jag blev snorarg, men samtidigt var för orkeslös för att kanalisera ilskan till nånting.Skitjobbigt. Bara ligga där och koka. Du är verkligen värd den finaste av blombuketter🌷🌷. Styrkekramar 🤗❤️❤️❤️.

Anja Olergård sa...

Tack, snälla. Styrkekramar hjälper alltid!

modren sa...

Hoppas inte det utlöstes av gårdagens psykologbesök?!
modren

Anja Olergård sa...

Jo, men inte för att han var dålig utan för att det är jobbigt att prata om. Han är lyhörd och frågar om det går bra att han frågar om si och så, och en gång när det blev jobbigt så avledde han mig med att fråga hur armarna känns mot underlaget osv. Han är jättebra och jag litar helt på honom. Det känns inte som om han tvingar ur mig information som jag inte är trygg med att ge. När Mikael fick ett telefonsamtal, han hade jour för kommunen, så frågade Simon om det var ok att prata utan Mikael eller om vi skulle pausa. Så han är väldigt lyhörd. Men det är ju ändå som att ha blivit knådad emotionellt. Och så bilresa och att prata/koncentrera mig i en timme. Men AT;ns halskrage är jättebra, det är som en tillfällig steloperation.

Humlan sa...

Fantastiskt att höra att han är så lyhörd och förstående! Förstår att det tar energi. Jag minns när jag gick i terapi för många år sedan, och då var jag fysiskt frisk och I jättebra form, men efter en terapi session var jag helt slut och åkte ofta direkt hem och sov. Låter toppen att du fått en nackkrage som hjälper 👍

Anja Olergård sa...

Tack för all din omtanke, humlevännen!