Slöseri!!!!!

En kommun har köpt nya gardiner. Pris 117 000:-. 14 meter tyg gick bort i mönsterpassning. Det motsvarar 2 000:- per meter, läste jag. Men det var inte vilka gardiner som helst, de var från Svenskt Tenn.

Privatpersoner får köpa de dyraste gardinerna i världen om de vill, gjorda av utdöda gethår med diamanter, även om jag tycker man ändå ska köpa lagom dyra och donera resten till t ex mässlingvaccinationer, men en kommun ska baske mig inte ha gardiner från Svenskt Tenn. Finns det inte regler för sånt? Att man måste ta in anbud osv? Svenskt Tenns anbud lär inte ha varit lägst, så nåt är skumt. 

Visst kan man tycka att det offentliga ska stödja svenska företag och Svenskt Tenn donerar ju även delar av vinsten, men då tycker jag ändå att det är viktigare att kommunens barn och gamla får bra skola och äldreomsorg än att de kan ha sina möten flankerade av Josef Frank. Nån är ju fartblind om de köper gardiner för hundratusentals kronor. Jag får ju inte precis nåt förtroende för våra politiker på det här sättet. Kommunen ska givetvis ha representativa lokaler men det är inget fel på Borås Wäfveri. Fy vilka felanvända pengar!