Konst om böcker!

Hade ingen aning om hur många som har målat läsande personer. Jag blev helt förryckt och skulle spara ner alla, det var som ett barn utanför kiosken och pengarna bränner hål i fickan, "måste ha".

Här får ni ett gäng gamla romantiska tavlor av en värld som var enklare. Man satt eller låg bara och läste, och nån gång lekte man med ett barn eller låg i en solstol på en strand. Så kan jag leva.

6 kommentarer:

modren sa...

Fridens liljor. Vilka vackra, rofyllda scener. Men är det bara kvinnor som läser böcker?
modren

Anja Olergård sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anja Olergård sa...

På 1700-talet var det i a f det. Romaner var för kvinnor. Män häll på med kunskap, vilket ju var farligt för kvinnor. Men jag valde bara bilder av kvinnor för att alla skulle vara jag.

modren sa...

Men jag blir allt lite pressad av bilderna. Måste jag klä upp mig nästa gång jag läser en bok? D v s varje dag? Och se ljuv och kvinnlig ut? Verkar ansträngande.
modren

Monica sa...

Själv kommer jag ihåg när jag åkte in från Tumba till stan som nybliven ståckålmare. Jag var så inne i min bok att jag fortsatte gå och läsa då jag kommit fram. Jag stångade naturligtvis en lyktstolpe som värsta mobilblinda dåren och fick leva med en bula mitt i pannan under ett par veckor efteråt.

Marita sa...

Du hittar alltid så underbara bilder. Man får sådan lust att måla.