Blixtar men ej dunder

Orkar inte med fler fel. Kan jag inte BARA ha ME? Det räcker!!!!! Fast jag vet ju förstås inte vad som är ME och inte, så jag kan ju hålla tyst.

I ca en månad har jag i princip dagligen fått plötsliga och ganska svåra smärtanfall i ögonen. Det känns som om hornhinnan gör ont, jag kniper ihop ögonen för det gör bokstavligen så ont att jag inte kan ha ögonen öppna. Men jaja har jag tänkt om det. Det går över på fem minuter.

Så får jag nu ljusblixtar i ögonen, mest det högra, och det har hållit på i en timme nu, lite avtagande.

Nu är det sådär igen att jag har noll koll på sånt som inte är ME. Jag vet inte vad som är farligt och vad man inte behöver bry sig om. Så jag googlade lite på både blixtarna och smärtan. Smärtan verkar inte normal så som jag beskriver den, jag har ju inte ögoninflammation och att det gör ont hela tiden. Så den finns inte i ögondoktorns svar. Ljusblixtarna kan vara näthinneavlossning och då måste man söka vård asap. Jag har tid på vc på tisdag, men det är ju faktiskt om en knapp vecka, inte asap.

Tanken på att behöva åka till akuten imorgon gör mig helt förstörd. Jag är så trött. Värmen är på ett sätt skön för kroppen, den känns lite mjukare och gör mindre ont, men jag är så trött av värmen att orken går ner med hälften och jag hade bara en halvtimme förut. Förra gången på akuten låg jag i korridoren i 6 timmar och timmarna gick och jag var nr 10 hela tiden för att folk kom in före i kön, så jag fick åka hem igen utan att ha träffat läkaren. Legat i korridoren i 6h är ju inte jätteme-vänligt. Jag blir helt förstörd när jag tänker på att åka till akuten. Nu har jag svarta prickar också, och där kom ljusblixtarna också. Hade inte sett dem på en stund.

Och man kan inte ringa 1177 och fråga, för då svarar hon som att jag inte har ME, dvs åk in, ta det säkra före det osäkra. Även om jag har ME och säger att jag blir kraftigt försämrad av ett akutbesök skulle hon inte förstå utan tänka Ja, men det hämtar du ju dig snabbt ifrån. Nej, det är just det. Jag orkar snart inte säga nånting till vården utan behöver att Mikael säger allt och jag pratar bara med honom. När jag hade gallsten hade Mikael förklarat om min ME men ändå fick jag ligga i korridoren i 6h. Det går inte in att det kan vara så som vi säger och jag är snart überallergisk mot det!!!!! Och när jag skulle operera bort gallan gick chefssköterskan igenom min ME med mig, men väl på plats fanns hon inte där och syrrorna behandlade mig som alla andra. 4 på rummet. Inte en blund sov jag på natten. Jättebra grogrund för läkning efter operation.

Om det var nåt särskilt fel i ögat som man skulle spruta in gas fick man sitta i flera där i en speciell ställning och då bröt jag ihop. Den enda ställning jag kan ha i 2-3 dar är liggande. Men ta nu inte ut allt i förskott.

Men just detta var ett av Anne Örtegrens tre skäl, om hon behövde vård på sjukhus skulle hon bli så kraftigt försämrad av vården och hon hade redan skjutit upp saker. Akuten eller ännu värre inläggning skrämmer mig och får mig att vilja säga ALDRIG att jag åker in igen. Man behöver nästan vara frisk för att orka vårdas.

Skit skit skit.

3 kommentarer:

Sara sa...

Skit skit skit.
Ber såklart. Och hoppas att det ska vara nåt enkelt, som en ovanlig form av ögonmigrän eller nåt. Eller ännu hellre något lättfixat.
Stor kram.

Monica sa...

Men åh, vad jobbigt!

Anja Olergård sa...

Ska till ögonakuten imorgon. Det är troligen glaskroppsavlossning men de måste kolla så den inte drar med sig näthinnan också för då kan man inte se. Först sa hon kom hit kl 8 och då grät jag, men Mikael ringde tillbaka till dem (jag vågar inte be om sånt längre) och förklarade min ME och frågade om em gick lika bra.

Jag slipper vanliga akuten, slipper 8 på morgonen, och har inte gjort fel som inte ringde tidigare. Och jag har inget fel som hotar synen. Det kunde knappt gått bättre även om jag är slut av att vara nervös.