Äntligen sunda råd!











9 kommentarer:

Sara sa...

Äntligen!
Jag tror förresten att man kan få getter rumsrena. Så det är bara att slå till.

Anja Olergård sa...

Men då är saken biff! Ska önska mig en babyget i födelsedagspresent. Fast, innan den är rumsren vill jag nog inte ha den. Och innebär den arbete vill jag inte ha den då heller. Hur ska man göra?

modren sa...

Men var skulle hans säng stå?
modren

Anja Olergård sa...

Han skulle få en liten hundbädd. Här samsovs inte. Jag har inte tänkt längre än så. Jag borde göra besök på en bondgård och ta reda på såna här detaljer, som om de vill ha hö och grejer eller om det går bra med fleecefilt. Jag har ännu inte sagt till Mikael att jag önskar mig en get på vår 10-åriga bröllopsdag. Ja, alltså, jag har inte sagt det för att jag inte har bestämt mig för det alltså. Jag gillar inte om det luktar djur inomhus, och om den håller på och låter hela tiden orkar jag inte, eller om den ska leka och stimuleras och roas. Och om matningen består i att äta vårt gräs på sommaren, vad gör man på vintern? Än så länge kanske mitt drömdjur fortfarande är en get på video...

Sara sa...

En liten hake med getter är deras diet. Den inkluderar givetvis blommor och blad förutom gräs, även såna i blomkrukor och på textilier.
En annan hake är just det där stimulerandet. De roar sig nämligen utmärkt själva med att klättra upp på allting och hoppa ner. Och stånga på saker så det skäller.

I helgen läste vi pojken som åt ikapp med jätten, och den pojkens getter ställde ju till sånt larm att de väckte jätten som sov i berget. Den sagan tar jag som i stort sett dokumentär.
Så ja, getvideos är nog det bästa.

Anja Olergård sa...

Ja, då har jag fått svart på vitt då! Getvideos it is.

modren sa...

Sagan om pojken och jätten = i stort sett dokumentär. Jag skrattar ihjäl mig.
Och nöjer mig också med videor.
modren

Sara sa...

Annars hittade jag denna annons på Blocket: https://www.blocket.se/stockholm/Jamtgetskilling_85774932.htm?ca=11&w=1

Anja Olergård sa...

Men en jämtländsk get till och med, jag börjar nästan gråta!

Min enda åsikt är att jag tycker hans piercingar är lite mycket. Men han har rätt att uttrycka sig som alla andra. Jag är i alla fall kär, piercingar eller inte.