Allvar???

Var hos en ny läkare förra veckan på vc. Gullig men inte så erfaren. Verkade som första stället från skolbänken. Men hon såg att min ordinarie läkare hade skrivit kallelse till apnéundersökning. Jag orkade inte ta det med henne, men det var en sömnundersökning med frågeställning uppvaknanden resp rem/non-rem det skulle vara, inte apné. Så nu måste jag ringa sjukhuset och kolla. Varför kan folk inte göra rätt?

Det gick såklart inte att ringa. Växeln, jo, men sen tusen knappval. Och till sist skulle de ringa mig nästa dag kl 10, så det fick jag ju avbeställa.

Den dagen hade jag inte tillgång till min telefon men nästa dag hittade jag mottagningen på 1177 för att fråga om de bara kallade det apnéundersökning eller om jag står i kö för fel undersökning. Då finns det ingen remiss. Så jag har remiss till en undersökning som är fel och inaktuell och inte heller till det sjukhus vi hade bestämt. Min duschmänniska säger att man nog kan se remisser på 1177 så jag ska försöka kolla det nu. Men annars har jag redan bett vc om en kopia av remissen. Men hjälp, hur svårt kan det vara, sköterskan har fått informationen på 1177, samt att Mikael har varit på vc och lämnat en lapp till läkaren. Så antingen har de slarvat bort ett meddelande på 1177 och ett pappersmeddelande som en person skulle ge läkaren, eller så har de struntat i vad det står. Jag har förklarat vad det är som behövs och varför, och visserligen kanske de inte kan se i mina journaler för 10 år sen att det var sömnundersökning på Akademiska, men det var ju därför jag förklarade att det var den som psykiatrikern tyckte behövde göras om. Apné har ingen pratat om på 10 år, det är insomni och liknande sömnproblem jag har. Så trött. Måste in å leta remiss nu.

P.S. Det var superenkelt att hitta. Finns Remisser under Journaltjänster. Men inga remisser inlagda.

Inga kommentarer: