Årets bästa thriller

Jag kanske pratade härom dagen om nya serien Bodyguard som Mikael och jag började titta på på Netflix. Jag har nu lite mera info.

Serien i 6 delar är gjord av BBC och inte som jag trodde av Netflix. SvD skriver att den hade de högsta "tittarsiffrorna för ett BBC-drama sedan 2008 (11 miljoner tittare såg de sista fem minuterna av sista avsnittet)."

Och dessutom ser jag att serien är skapad av Jed Mercurio som gjort Line of duty, som jag är helt galen i. Nu fattar jag. SvD säger att den är "nästintill omöjlig att sluta titta på". Det är ju skönt att få veta det från en så säker källa som SvD, för idag när Mikael och jag började titta på del 3 och han tröttnade (???!) så kunde jag inte låta bli utan såg dessutom avsnitt 4, 5 och 6 på raken. Kan faktiskt bara komma ihåg att jag bingeat Line of duty så förut, och Downton Abbey såklart. Men det är ju lite som att jämföra äpplen och pistoler.

Jag har lite seriedepression nu. Det är mitt eget ord och beskriver känslan av tomhet man har efter att man tittat färdigt på en vansinnigt bra serie.

REKOMMENDERAS Å DET GRÖVSTA!

5 kommentarer:

Monnah sa...

Jag läste ditt tips, kollade på första avsnittet för att vi hade så dåligt väder och min blogg inte funkar och har sedan klämt två om dagen. Färdig! Så sjukt bra. PRECIS min stil. Lite allt möjligt, spännande, men inte så jag måste gå ut ur rummet, välspelat och med lite spännande och oväntade relationsdramer. TACK Anja. Nu dröjer det nog något år eller två tills jag orkar börja kolla en serie igen, hahaha!

modren sa...

Vad är Netflix?
urmodren

Anja Olergård sa...

Vad kul att du gillade den Monnah! Den var precis min smak också!

Anja Olergård sa...

Haha, urmodren :-) Det bästa sättet jag kan beskriva det är som en videobutik fast på nätet. Man betalar för att se saker. En del filmer och tv-serier hamnar där när de har gått på bio osv, och en del saker produceras bara för olika sorters nätplattformar. Nuförtiden finns det serier som är görpopulära men som aldrig visats på tv. I tv-tablån alltså. Folk kopplar ihop netflix med teven så de kan kolla på vad de väljer istället för vad som är på tv. Därför tycker en del unga som inte använder teveapparater som tvmottagare utan som skärm till sin dator att de inte ska betala tv-licens, om du har uppfattat den diskussionen. Men allt gammalt finns inte på netflix, har försökt kolla på Downtown Abbey där när tv bara har visat halva serien, så man kan inte garantera att det man vill ha finns där. Mikael kollar på mycket tv via netflix, gamla humorprogram och så, både i telefonen och på teven.

Rent faktiskt betycker ju flicks filmer, dvs netflix betyder nätfilmer.

modren sa...

Va? Ska man betala för att glo? Tack, lite klokare blev jag.
Netflix får nog vara. Gillar att det finns så få bra tv-program, vi får mycket läst.
modren