Löneförhöjning!

Riksdagsledamöterna ska få höjning med 1 500:- till månadslön på 66 900:-.

Jag brukar inte få 1500:- höjning om året

Och vet ni vad, jag är så totalt bakom att jag inte vet om de där 1 500:- de får höjt, om det är per månad. Jag har tappat allt grepp om vad som är normala löner. Men det har nog riksdagen också gjort.

Nu gör ju riksdagsledamöterna ett jobb och jag har bara haft oturen att bli smittad av nåt som ödelagt mitt liv. Självklart ska jag inte tjäna bra på att ligga samhället till last.

Men 1 500:- höjning när jag får en 40:edel av den summan, det känns onekligen tråkigt. Och vem kan leva på 10 000:- i månaden? 66 900:- bara i en lön dessutom. Om partnern är lärare eller så så säger vi 25 000:- till. Nästan 100 000:- i månaden. Det har jag på ett år.

Och det finns folk som har det värre än jag.

Ska fråga Mikael om han inte vill bli politiker. SD har väl många järnrörspolitiker som behöver bytas ut? Fast då skulle Mikael hellre svälta. Men vadå, för 70 000:- i månaden kan man väl sälja sig? Eller åka tillbaka till sitt hem nån annanstans i Sverige, aldrig vara i Riksdagen och bara ta emot pengarna. Det har Åkessons svärmor gjort. Jättebra idé, bättre än att gå till Soc och be om hjälp med hyran. Ett tips till alla som får sjukpenningen indragen, jobba som riksdagsledamot fast var aldrig där. Det passar ju sjuka.

1 kommentar:

modren sa...

Tur att man inte är avundsjukt lagd!
modren, mestadels ganska förnöjd