Denna kropp

Är alltid lös i magen för att jag får ont i magen annars. Har antingen endometrios på tarmen eller nån ihopväxning eller nåt som gör ont när jag tömmer tarmen. Ursäkta. Idag gjorde det, trots att jag gjorde "allt rätt", förfärligt ont, sådär så jag fick dubbelvika mig, vagga av och än, blunda hårt och förlossningsandas. Det har gjort ont i en vecka men istället för att bli bättre har det blivit värre och idag var det rätt tufft. Som väl var varade det bara i 10 minuter idag -- efteråt är det ju ingen tid alls men under tiden en evighet -- men jag såg för mig hur jag svimmade i badrummet och ropade på Mikael (när jag vaknade till, inte medan jag var avsvimmad -- det är en annan blogg) och så råkade han ha lågt socker och vaknade inte. Så så fort jag kunde gå igen tog jag fram mätdutten och mätte hans socker, som var en aning högt men inget att oroa sig för. Nu vet ni allt om högt och lågt socker.

Jag vet att det inte är normalt att få ont i magen när man varit på toa, men jag har haft det såhär i flera år och är van. Mina egenvårdsmetoder brukar hålla smärtan under kontroll och det gör inte lika ont som gallsten och inte lika länge, och jag har ingen lust att varken göra MRI eller laparoskopi eller koloskopi (som dessutom bara skulle se insidan av tarmen). Så jag låter det vara. Om det inte blir värre än såhär är ju utredningen mer krävande än problemet. Så är det när man är för sjuk för sjukvården. Men jag bara klagar och klagar. Jag ska se om det finns nåt nytt avsnitt av Downton, det kan nog lura bort mina tankar. Fast varför tittar jag ens på det? När jag sett ett avsnitt ena dagen så har jag ingen aning nästa dag om vad som hänt.

Men nu är livet som det är och jag måste förhålla mig till det. Blev påmind idag av Nilla om hur viktigt det är för ens egen skull att inte bråka med saker som inte går att göra nåt åt. Det är ju energislöseri på högsta nivå och motsatsen till pacing.

Så jag måste sluta vara såhär sur, ledsen och uppgiven. Foten i kläm? Jajamensan!!

P.S. Jag hörde nyss glassbilen. Eftersom klockan är 2:13 så förstår jag att det är hjärnan som spelar mig ett spratt, men glassbilen är i vilket fall en trevlig tanke. Tänkte försöka avsluta lite gladare.

1 kommentar:

modren sa...

Har du pratat med doktorn om ditt magont? Det skulle jag gjort om jag var du.
modren