Alltid?

Jag beklagade mig igår för Mikael att jag hade ont i huvudet. -Ja, jag har ju alltid ont i huvudet, men nu är det värre än vanligt. Och jag menar alltid som jag säger det, inte som du, sådär matematiskt. (För honom tror jag det betyder varje sekund av varje minut av varje timme av varje dygn, för evigt tills grov steg fryser till is. Mycket lätt att förklara och förstå. Vad jag menar med alltid är lika svårt att förklara som grundläggande tysk grammatik, dvs en bok. Jag tror det betyder ungefär 29 av 30 dagar, kanske 49 av 50. Men jag är inte helt säker. Det beror ju såklart på.)

Och bara för det har jag inte särskilt ont i huvudet idag, jämfört, men migränsymptomen har smugit sig på mig ett efter ett hela eftermiddagen och kvällen och nu mår jag så illa och känner mig så sur och sjuk, fast ändå tacksam över att jag får Botox, för om de andra symptomen är så starka så skulle huvudvärken varit olidlig.

Mikael hade hört om nåt lotteri på radio och vinsten var 800 miljoner. Kanske inte första vinsten utan förmodligen alla vinster sammantaget. Men vi försökte föreställa oss vinsten. Tror du man kan köpa en ny bil och parkera den bakom en annan ny bil och att det räcker härifrån och till motorvägen? Det kunde det. LÄTT! Om man köpte en normal villa för 4 miljoner, hur många skulle det bli? 200. Dvs en var till varje man, kvinna och barn i en normalstor mormonförsamling. Eller ett lyxigt hus med sjöutsikt i förorten till varje person i fyra gymnasieklasser. Alla lägenheter i Västerhaninge? På radion hade de sagt att man kunde få röstlektioner i 23 000 år, eller så kunde man köpa själva Dramaten. Fast det vet jag inte om man vill :-)

Jag är inte jätteintresserad av 800 miljoner. Vilket ansvar, vilken börda att begripa sig på hur man ska förvalta dem! Men jag skulle gärna ha tillgång till räntan. Jag klarar inte av att tänka idag, men nog måste man kunna leva på den räntan livet ut? Och då skulle jag för sjutton köpa det runda soffbordet från Svenskt Tenn!

Annars var jag oerhört åtstramad idag på Black Friday. Köpte ett par torrschampon och två julprodukter, varav jag velat ha den ena sen förra julen, en hårborste på rea för 35:-, en vinröd kofta för 100:- och INGA NAGELLACK. Och INTE två toppar med trumpetärm som jag verkligen ville ha men inte kunde försvara. Där sparade jag mest pengar!

Jag ska komma ihåg att be Mikael ta in jullådan och granen från förrådet. Nu är det ju bara en vecka kvar tills jag vill ha allting framme! Det börjar kännas stressigt. I år ska granen gå i blått och silver och det kommer att bli smashing!

Idag fick vi förresten vårt första julkort, från Tyskland. Fy vad skönt att vara så on top of things!

1 kommentar:

modren sa...

Jag tror vi har en del blått och silver. Ska jag kolla?
Fast fadren går inte och hämtar julsakerna en enda dag före advent. Traditioner ska hållas i Herrens tukt och förmaning.
modren