Törnrosa sov i 100 år

Jag har ätit en medicin som heter Mianserin i minst tio år, sammanlagt. När jag började med den i Borås, när mina sömnproblem var mer än tillfälliga och krävde kraftigare doningar än bara en insomningstablett, fick jag prova Mianserin. Det är nån gammaldags antidepressiv som man i minidos får mot sömnproblem. Min mamma har lillasystern som heter Mirtazapin och hon kallar den för fetmedicinen. Jodå, anledningen till att jag slutade med den i Borås var att jag gick upp 6 kg på 6 månader och det var the end of the world! Spola framåt och sömnen är så illa dålig att de tre sömnmedel jag redan äter inte ens räcker. Mianserin träder återigen in på scenen. Och sen dess har min sömn funkat ok. Inga mer sömnlösa perioder med självmordstankar. Sover varje natt, men har ingen garanti på god eller tillräcklig sömn. Men jag vill inte ta livet av mig. Men jovisst, jag går ju upp i vikt. Inte särskilt snabbt, som när jag provade både Saroten och Lyrica och gick upp 9 kg på 3 mån. Och sen när jag äntligen slutade med lyrica så slutade jag inte gå upp i vikt!

Så jag kände att jag måste i alla fall dosminska min Mianserin. Så förra måndagen började jag och tog 1 tabl i st f 2. I tre nätter tror jag. Sömnen var urusel och jag tänkte att jag inte hade råd att sova dåligt för vi ska iväg på Ålandskryssning. Så jag gick tillbaka till 2 tabl men jag har fortfarande jätteproblem med sömnen! Har inte sovit mina 10 timmar på raken en enda gång sen förra måndagen. Så jag är lite stressad nu. Måste sova gott så jag orkar sitta upp vid buffén! De senaste dagarna har jag haft flera uppvaknanden, några där jag tagit några av sömnpillren igen, några där jag bara slumrat och inte sovit, bara vilat. Vill så gärna komma tillbaka till min normala sömn och så får jag göra ett bättre projekt av det där med dosminskningen, när jag har tid att sova dåligt och inte måste gå på tre vårdbesök på samma vecka som min syster kommer, eller nån av de många helger Mikael är bortrest för Civilförsvaret där jag måste göra min egen mat. Och dosminska med små skärvor, inte med ett helt piller!

Ja, men jag VILL verkligen sova gott i natt. Klockan är ett. Om en timme ska jag vara lugn och långsam och trött, lägga huvudet på kudden och tänka på buffémenyn och somna fort. Och sova tills väckarklockan ringer. Vi säger väl det.

1 kommentar: