Årstiderna går

Jag höll inte ut tills i september för redan den 29 aug stängde jag sovrumsfönstret. Det är underbart så mycket tystare det bor ! Men efter bara nån natt eller två öppnade jag igen, jo, det var när Vanns hade legat här inne och det stank hund. Men det stängde jag igen efter och nu tror jag det är slut med att ha öppna fönster på nätterna. Fortfarande tvåsiffrigt, och 12 var väl både förra julafton och förra midsommar och nu i natt. Så det är "den" årstiden nu.

Miriams mamma sa att de hade 33 grader i Freiburg innan de kom hit! Och stackars Magda Gad hade så fruktansvärda värmesiffror att jag inte ens minns dem, men hon nämnde både nåt som började på en 4:a och e 5:a! Jag tror jag har varit i öknen i Utah när det var 38, 39 eller 40 (de räknar ju inte celcius så jag kommer inte precis ihåg vad det var, men i alla fall högre än kroppens normaltemperatur) och det var torr värme. Visst var det varmt, men satt man i skuggan eller hade hatt så gick det rätt bra. Men att tänka mig 10-15 grader till ovanpå det, i annat klimat dessutom, det låter faktiskt outhärdligt varmt! För en som har svårt att härda ut i mer än 25 grader. Syrran blev ganska värmehärdad under de ca tre år hon bodde i Milano. Tunnelbanan i Milano i augusti, en överfull vagn, folk står som packade sillar och håller upp armarna för att hålla fast i nån stång i taket. Hon sa att man blev rätt härdad av det.

Men vi har i alla fall kvar sommartäckena. De brukar jag behöva byta ut i början på oktober. Och strumpor verkar bara för jobbigt. Stora fleecetossor som man bara kan kliva i låter bättre, jag har för långt ner till fötterna för att orka strumpor. Men å andra sidan undrar jag om jag inte borde börja med stödstrumpor.

Jag har i alla fall räknat med att det inte blev något badat den här sommaren. Det har inte varit så varmt så jag vill bada, tack och lov för en sommar på 20-25 snarare än 25-30. Tänk de stackare som tycker att 25-30 är värsta höstvädret. "Man behöver jacka" osv. Men det kanske är så att lika väl som det inte är synd om mig i 25 grader och jag fryser inge då, lika lite är det kanske synd om dem som har 30-35 på sin sommar, eller 40-45. Människan kan ju anpassa sig.

Ja, men så låter september månads väderfundering.

P.s. Vad är ett bästa tips på julgranskulor osv? Vi har grejer till en gran men allt är guld och jag vill hellre ha silver och marin. Var köper ni sånt?

1 kommentar:

modren sa...

Har för mig att vi har silver, men inte tänker jag leta upp julkulorna i förrådet nu i september! Det får vänta till december. Ikea är annars oslagbart billiga på julkrafs. Särskilt efter jul :-) så du är lite tidigt ute. Toka.
modren