Veckans stordåd

Förra veckan fick vi bananflugor hemma, vilken inte blir bättre av att vi sopsorterar och har organiskt skräp i egen bytta. Men jag har för mig att jag läst om detta på Pinterest, kanske till och med provat det själv nån gång. Så jag letade lite snabbt upp följande:

Man skulle ta äppelcidervinäger i ett glas och sätta gladpack över och fästa med gummiband. Sen skulle man göra några hål i gladpacken. Men jag tyckte inte det lockade flugorna så en stund senare gjorde jag följande:

Ta ett glas med lite äppelcidervinäger och nån droppe diskmedel (så ytspänningen går åt pipsvängen). Gör en strut av papper, klipp bort från den smala änden, jag gjorde så det blev ca 1,5 cm i diameter och så att struten inte riktigt nådde vinägern när den hängde på kanten. Sen ska man för säkerhets skull tejpa fast struten på glaset. Vi har lite högre glas som passade bra när man gjorde en strut av ett vanligt papper.

Och hjälp vad fantastiskt den fungerade. Efter ett litet tag var det redan fyra stycken där inne, och nästa morgon var det typ 30 döda flugor i vinägern. Jag hade inte sett mer än ungefär åtta stycken levande, så det var förnämligt!

Om ni får bananflugor, vilket är lätt hänt med värmen vi har haft senaste veckan, så är detta verkligen ett bra knep. Visserligen vet jag inte hur djurvänligt det är, för de små gynnarna drunknar ju faktiskt ihjäl. Men mitt dåliga samvete över djur som dödas står i ganska bra proportion till deras storlek och den nytta de gör. Så jag grät inte över bananflugorna, snarare var jag riktigt stolt över att ha kunnat utföra något i hemmet. Man får vara tacksam för det lilla.

Och apropå det så lagade jag middag igår och idag har jag varit sämre, mer ont i kroppen, mer ont i huvudet, kissat massa, varit irritabel och lättdeppad. Mitt blodtryck var 172/110 när jag skulle lägga mig. Jag blir så sur på att jag klarar så lite. Jag hade liksom dragit mig hela veckan och inte orkat laga middag någon dag, så jag kände mig dumt nog tvungen. Inte av Mikael, aldrig av Mikael, men en gång i veckan kan han väl få slippa? Ja, jag skulle ju inte skriva blogginlägg på natten efter en dålig dag.

Jag har i alla fall blivit duschad idag och tänkte säga att jag luktar gott. Men jag har glömt att ta deo på mig, och har inte smörjt in ansiktet eller nånting så såhär långt efteråt är det möjligtvis bara det innersta, fortfarande blöta, håret i knuten som luktar nåt. Man får väl vara tacksam för att tvålen inte innehåller så mycket konstgjort att man luktar blomstertid långt inpå "hösten".

Fick ni också höst i förrgår, eller om det var igår? Jag kan inte riktigt sätta in höstblommor fast det är måndag. Kanske jag kan göra mig själv på gott humör av en bukett höstblommor nu när jag är så sur. Ni får se!

2 kommentarer:

Sissel sa...

Du är ett GENI!! Tack så jättemycket! Jag fångar flugor på löpande band! Har en hel kyrkogård av dem ni under en strut på köksbänken. Kram på dig!

modren sa...

Kan du inte ta patent på den uppfinningen? Och bli rik?
modren