Prinsdopet

Å, jag har så många bilder jag vill sätta in, vi får se hur jag klarar att begränsa mig.

Ovärderligaste plagg är i alla fall tydligen själva dopklänningen, som typ Oskar II har burit. Nej, jag kan inget om kungar men den är visst gammal. På dopbilderna av prinsessan Estelle till exempel känner man igen den. Den vill man inte råka göra en reva i med klockflärpen.

Gulligaste bild, där fanns det konkurrens. En där far och son har "ett moment" tyckte jag om, och såklart av de små prinsarna tillsammans.

Mest väluppfostrad går till Estelle. Hon är makalös! Nicholas är rätt mild också, men det anar man är läggning, inte fostran. Storasyster Leonore kräver två föräldrar och en nanny, samt napp och snacks, för att hålla sig lugn. Den bruden har vilja! Men hon ser så söt ut som socker.

Bästa matchningen går faktiskt till Victoria med familj. Hennes starka rosa färg som gick igen i Estelles klänning var jättefin att se, och matchade så bra med pojkarnas gråa. Madeleine matchade Nicholas bra, men jag vet inte om jag egentligen gillade hennes klänning. Mönstret gjorde sig inte på foton med alla. Men man kan ju inte please everybody, hon såg i alla fall supersnygg ut i sig själv. Jag har inte fått nån bra syn över hennes hårgrej, men den ser såvitt jag anar bäst ut av kungafamiljens.

Estelle var annars väldigt fin och vuxen, med ett snitt på klänningen som var mer som en stor flicka. Hon hade inte heller vita strumpbyxor men skor med vristrem som gjorde att hon såg ut som en stor flicka. Jättefin, och fin ihop med mamma!

Silvia vill jag ogärna säga nåt negativt om alls, hon brukar alltid hålla stilen. Och hennes figur är ju strålande, med tanke på att hon faktiskt är "en gammal tant". Men jag råder hennes stylist att införskaffa bättre underkläder. "The girls" ska inte komma i närheten av midjan. Det behövs starkare doningar ju mer dragningskraften verkar nedåt.

Sofias mamma var ju färgmatchad med de övriga. Rosa eller ljusblått är tydligen färger som passar på barndop. Det skulle man kunna göra en undersökande artikel om, vad för färger kungafamiljen haft på sig på de numera fem barnbarnsdopen. Estelles tror jag är på fotot, och då är det som väntat vitt, rosa och ljusblått. Sofias mamma kanske borde besöka samma underklädesstylist som drottningen. Jag har ju konstant en rand i mitt fett som går i midjan, och den är väl bara otrevlig i allmänhet att se. Men det finns ingen anledning att skylta med troskanter på en kunglig tillställning. Annars höga poäng till henne också, jag petar på detaljer.

Hår. De där sakerna som Victoria och Sofia hade på huvudet imponerade inte. Sofias såg ut som det kunde ha varit plastpärlor alternativt Frihetsgudinnan, och Victorias var bara lite tråkigt. Jag säger VERKLIGEN inte att jag skulle klätt mig snyggare än nån av de här, och inte att jag själv följer alla mina egna "regler", men det är lätt att titta på kort och ha åsikter.

Victorias klänning var fin. Lite roligt tyg, inte som vanlig spets, och kul med den nya längden. Färgen älskade jag, plus att den var lite djärv. Men klänningen, som är en Elie Saab, enligt ryktena prinsessans favoritdesigner (min också!), kostar ca 42 000:- och det tyckte jag inte den var värd. Dessutom satt den lite pösigt över bysten när hon satt ner. Så trots att jag ger henne genomgående högsta betyg, så hittar jag saker att peta på såklart.

Madeleines klänning känner jag inte designern på, men jag litar på att det är nån med fett namn. Tyckte kragen ser lite tillknäppt ut, och att klänningen var lite stressig mot de andra i färger och mönster, men på bilderna av bara hennes familj så säger jag full pott.

Sen måste man väl nämna själva fadren. Carl Philip, denna blyga viol. Han är visst framröstad som världens näst snyggaste manliga kunglighet. Han verkar tycka om sin son och jag gillade den där bilden av dem två i kyrkan. Annars var det väl Sofia som höll honom hela tiden. Jag hittade däremot en bild nyss av Victoria, Daniel och Estelle på Estelles dop. Då höll Daniel henne och det gillar jag. I det moderna samhälle vi har är ju både mammor och pappor viktiga.

Däremot har jag inte jättemycket till övers för den gode engelsmannen. Han såg aningens tafatt ut på några Gotlandsfoton från i somras, som bara bekräftar det jag tycker om honom, att han säkert behandlar Madeleine som en drottning med presenter och sånt, men att han hellre är på jobbet och "försörjer familjen" än är hemma med familjen. Det kan vara så att jag är hemskt orättvis när jag säger så, kanske är han bara engelskt "stängd", eller privat menar jag. Han har inte valt kungalivet så låt mig slippa det, typ. Men han valde faktiskt detta när han valde Madeleine, så några gladare miner kunde vi väl få. Hans klädsel är som alla andras, oklanderlig.

Jag sa aldrig nåt om Silvias kläder. Jag är inte säker på att jag gillar alla de där blommorna (?) som satt upptill på hennes dräktjacka, men annars var det väldigt behagligt, klädsamt, vackert på alla vis. Ingen bomb eller så, men det får man ju akta sig för att vara på tillställningar där andra är i centrum.

Sofia då, till slut, vad säger jag om klänningen? Jättefin, klädde henne. Pärldiademet var mer ett gott försök. Hennes skor var inte lika fina som Victorias, mest för att Victoria inte kör med sån tydlig platå och det är inte riktigt kungligt med såna skor tycker jag, även om Sofias vristrem var ett upplivande tilltag. Det enda jag verkligen har att klaga på är när man har vitt och benvitt tillsammans. Estelle har haft det ibland, benvit klänning och kritvita strumpbyxor. Jag tycker inte de tar sig ut så väl tillsammans. Men Sofia var ju jättesnygg bredvid Carl Philip, och på en del av bilderna såg man ingen skillnad på de två vita färgerna.

Vinnare var nog lillprins Oscar själv. För armarna. Det går åt mycket gummiband där. Ljuvligt. Såna armar vill jag pussa och pussa och pussa på!1 kommentar:

En långvarig förkylning sa...

Ja! Äntligen en recension! Jag följde inte ceremonin utan har bara kollat bilder.
Madeleines klänning är gräslig faktiskt. Kragen konstig och för vid i halsringningen.

Jo, kan hålla med om att det finns bättre bh-n att lyfta under en finklänning med många snitt, annars kan man väl gå hursom tycker jag.

Precis, vitt och creme skär sig lite och som jag skrev i en annan kommentar så var Sofias diadem plastigt tyvärr, kanske att det berodde på vit botten, i combo med kristall/glas/ädelsten/metall hade det sett annorlunda ut. Men mittbena och diadem var oerhört snyggt och renässanskt.