Dagens tips

The Night Manager är en brittisk/amerikansk serie i åtta delar (med riktigt slut, upplösning av alla gåtor osv). Hugh Laurie spelar en vapenhandlare och Nattportieren spelas av en Tom nånting. Olivia nånting, som vi sett i Broadchurch, gör en underbar insats, likaså den korte prästen från en engelsk tv-komedi, men nu är han allt annat än komisk. Jag tyckte storyn var bra, och det borde den vara, skriven av John le Carré. Filmen är directed av bl a Susanne Bier. Så det är idel duktiga namn och serien var ovanligt sevärd. När engelsmännen lägger ner lite stålar på sina tv-serier, så blir de i princip alltid omtalade, vitt sedda och älskade. Denna finns på tv4play, tyvärr var det reklam med. Man måste väl köpa nåt plusaktigt för att bli av med det. Men man hinner gå och kissa om man snabbar sig. Se den om du behöver ligga ner och vill ha nåt att göra. Nånstans i mitten så hade jag ett avbrott mitt i avsnittet, och mindes då inte vad som hänt, men om man bara ser ett avsnitt i taget, eller bara har tillfälliga, korta pauser, eller för all del en normal hjärna, så fattar man. Det är inte så många karaktärer, vilket för mig alltid är det svåraste att hålla ordning på. Men denna gick bra att se och var jättespännande. Så spännande att jag såg på del åtta rätt efter del sju, jag som hade tänkt göra nytta med mina alla beställningar (Ellos, hm, jotex, Ellos, Ica) så jag sköt upp det en timme till och det blev sent och jag är lite speedad fortfarande. Men jag lägger mig nu och tränar mig på att slappna av. Jag ska försöka lära mig att somna fast jag är speedad, genom att blunda och andas medvetet tills speedet försvinner. Så måste jag inte ligga och vara passiv och vänta, kontrollös, på att bli lugnare. Konstigt, jag har aldrig vågat tänka på att jag skulle kunna skaffa mig mer kontroll över sömnen. Jag har all jag vågar ha, men Mikael, min hempsykolog, planterade tankar i mitt huvud, tröstade och förstod när det var nåt i det han sa jag började gråta för, vi redde ut vad det var jag var rädd för och varför, och nu ska jag alltså lägga mig fast jag är klarvaken. Jag är nervös, det har ni nog gissat av min svada, men jag ska inte skjuta upp det längre. Hela inlägget var ett uppskjut. Men inte mer! Hej och godnatt! Se den!!

8 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Härlig serie! Min favorit förutom den snygge nattportiern var Angela Burr - hette hon så? Den gamla med gravidmagen. Underbar rollfigur.
modren

Harriet Klarin sa...

Men såg du/ni Drömhem till salu igår i 8:an?
Bl a ett hus i Spanien tror jag. Bara att lyssna på den italienska ägarinnans engelska var värt att se programmet. Men huset! Det hade tagit henne 15 år att bygga upp ett helt otroligt hus av en ruin. Allt var ditfraktat, bl a en hel liten kyrka mitt i huset! Gissa hur många kvadratmeter huset var på? Vet ni hur stort ett hus om 400 kvadrat är? Ta det gånger tio!! 4000 kvadrat! Inte tomten alltså, utan huset! Och tomten var som en saga, så perfekt. Vindruvs- och olivodling ingick också.
Huset skulle nu värderas och jag funderade. Först tänkte jag 50 miljoner. Nej, det måste vara för lite. 100 miljoner kanske? Värderingen var 462 miljoner sv kr! Undrar om jag inte skulle haft ständig huvudvärk om jag hade så mycket pengar.
Men det var roligt att titta på det formidabla huset. Perfekt städat var det också. Inte en onödig pryl. Huvaligen.
modren

Anja Olergård sa...

Eller hur. Hon var underbar. Men jag gillade också den korte killen. Läste lite om skådisarna igår, hon flickvännen Jeds är 1,90m lång och australiensiska.

En långvarig förkylning sa...

"Tom nånting"?! Haha, ba fö de så glömde jag också efternamnet, men han är min nya favvoskådis! Hiddleston? Han är så söt i kostymserien Cranford, andra säsongen.

Och Hugh är en gammal favvoskådis. Har denna på min lista över serier jag vill se, hoppas fixa det. Bra att veta lite om den och att den inte verkar alltför krånglig att hänga med i.
Kram på dig!

Anja Olergård sa...

Ja, Hiddleston var det. Jag tror du kan klara serien. Nånstans runt avsnitt 4-5 var jag borta i skallen och glömde det jag nyss sett, men jag fattade ändå. Inte som vissa filmer jag sett tre gånger och ändå inte riktigt begriper.

Monnah sa...

Hur stor var personalstyrkan? Jag bara tänker "Downton Abbey"...

Monnah sa...

Jag ligger totalt efter då det gäller teveserier! Höstmys med rooiboste framöver!

Anja Olergård sa...

Vad trevligt det låter med tv och höstmys med rooiboste! Jag vägrade höst idag och hade solhatt på mig till m&p.