Rolig lek

Vi zappade och kom till ett kockprogram. Ett främmande språk. Vilket? En relativt blond man pratade, europeisk härkomst verkade troligt. Ibland kunde man läsa i förväg och känna igen fraser, och salt och peppar lät slaviskt. Men ändå lät han fransk. Så mystiskt, vi kunde verkligen inte komma fram till vad det var för språk. Tänkte att en blandning mellan franska och slaviska rimligtvis måste vara rumänska, men det var det inte. På guide-sidan stod det att det var ett engelskt humorprogram med nån Lee, så det var helt klart fel.

Men så sa kocken nåt om Polen! Ok, det var en tydlig ledtråd. Men det lät inte som polska. Inte ens i södra Polen gränsar man till Frankrike så vi blev inte kloka på vad det var för skum dialekt. Men så kom jag på att det kanske var en fransman som talade polska!

Och det tog bara nån minut eller två tills kocken sa att han hade svårt med tempus -- aha! -- och lite senare att om han är osäker så lägger han till -ski på ordet. Mysteriet var löst! En fransman som talar polska! Och det var verkligen första gången man hört det.

En väldigt rolig lek för undertecknad, som både gillar mysterier och språk.

Inga kommentarer: