Middag

Jag kommer förresten inte ihåg om jag vägde mig igår morse. Tror jag gjorde det och att jag hade gått ner ett kilo.

Mådde rätt illa igår, och trots att Mikaels middag luktade gott när jag gick upp fick jag bara ner ett par tuggor. Inget fel på maten, men kände bara som att allt var fel. Åt ett par skivor hushållsost för att om möjligt få igång matlusten, men jag fick nästan kväljningar av det också. Så skumt! Illamående och matvägran är typiska övertrasseringssymptom för mig, så det var inte konstigt att jag inte kunde äta dagen efter att jag tagit kometen till mamma och pappa.

Idag däremot, åt jag två portioner! Och hade det funnits rester nu så hade jag gladeligen ätit dem också. Receptet heter mangokyckling och var så perfekt. Dock använde jag bara skedar till mätningen, inte mått, så jag vet inte mer än att vi åt upp halva röran till två stora kycklingbröstfileer. Och att jag tog 1/2-1 tsk sambal istället för 1/2 msk (om man gör halva), plus att jag hade mer curry och dessutom jordnötter i. Gött med olika tuggmotstånd.

Vet inte om mango chutney är LCHF, antar att det inte är det, men det var inte så illa att Mikael vägrade köpa burken i alla fall.

Vi gillade bägge att det var lite starkt, men på ett ovanligt sätt. Jag som tog lite gräddfil på min sallad fick en perfekt kombination smaker och styrka.

Kyckling med mangotäcke
1 kg kycklingfilé skuren i bitar
1 röd paprika
3 dl grädde
1 dl mango chutney
1 msk (knappt) sambal oelek
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk curry
1 tsk salt
2 dl riven ost
Salt, peppar

Stek kycklingen, salta, peppra. Lägg i ugnsform. Skiva paprikan, lägg på. Vispa grädden lätt, rör i chutney, sambal, vitlök, curry, salt, riven ost. Bred över. Gratinera i 225 grader i 20 min.

Ofta blir ju saker inte lika bra som man förväntar sig om man har orealistiska förväntningar, och det hade jag helt klart på den här rätten. Men med de tidigare varningarna jag läst om att det var gott men för starkt, så justerade vi och jag är hur matglad som helst idag!

3 kommentarer:

Klarins sa...

Tänk att du så där i förbigående nämner att du nog hade gått ner 1 kg. Det är stort!
Jag såg skillnaden på dig hemma i söndags. Inte för att du såg MYCKET smalare ut, utan för att du förde dig med en ny resning. Gömde dig inte utan såg stolt ut över dig själv. Vad är inte det värt?
Så ni åt kyckling fast ni fick kyckling hos oss? Det är bra mat som man inte tröttnar på.
Vi har köpt strömmingsflundror och ska steka med dill. Det du!
Själv står jag helt stilla i vikten. Kommer inte under 69 om jag inte späker mig under veckans fem icke-fastedagar, och det vägrar jag. Två dar i veckan av späkning räcker för mig.
modren
som gärna vill uttrycka min uppskattning till Sara! Att du finns i Anjas liv betyder så mkt för henne!

Sara sa...

Det är väldigt ömsesidigt!
Fast nu blev jag extremt sugen på mango chutney fast jag redan har ätit middag, det var inte snällt gjort!

Är Pelle överens om att ingå som ingediens?

Anja Olergård sa...

Jag trodde du hade en höna som heter Pelle och som du tänkte göra mangokyckling av! Blev nästan vegetarian nån sekund. Men så ser jag också att receptet heter lapptäcke. Och undrar om jag nånsin kommer bli vän med stavningen på mobilen...

Mardröm Med Maskarna!!