Mysterium!!

Jag är ju inte så naturvetenskaplig av mig och har ett annat tänkesätt än Mikael. I grund och botten är det nog en bra sak, även om man skulle spara en del kommunikationsenergi om man var gift med sin mamma eller så. Jag vill i alla fall gärna förstå saker, och hittar hellre på en förklaring som förvisso kan vara felaktig, hellre än att lämna saker öppna. Jag har supersvårt att lämna saker med ett frågetecken på slutet.

Av denna anledning har jag nån gång i livet kommit fram till att en bukett tulpaner växer på längden när man tar hem den. Flera centimeter. För så ser det i alla fall ut efter ett par dagar.

Mikael har ju hellre inget svar än ett orimligt, och går med på att tulpanerna kanske kan växa nån millimeter. De kan däremot veckla ut sig, suga upp vatten och därmed kanske bli rakare, vilket kan förklara att det _ser ut_ som om de har växt under natten.

Igår fick vi (mest Mikael faktiskt) en fantastisk blombukett av en kompis som ska flytta. Typ som tack för vänskapen. Han har skilt sig och haft hjärntumör så Mikael har haft några chanser att vara en bra vän till honom under åren. Den fantastiska buketten har förutom tulpaner, rosor och grönt även ranunkler och anemoner. Så proppat med alla mina favoritblommor så jag blir alldeles knäsvag.

Jag har tagit ett foto. Buketten var ny igår. Då var toppen av alla blommor på samma höjd. Och visst ser det nu ut som om tulpanerna har skjutit i höjden! Det är ännu tydligare i verkligheten. Snälla, hjälp mig att få ihop min verklighet med Mikaels synpunkt att idéer ska vara välgrundade. Det ser ut som hederlig tillväxt, eller har ni en troligare förklaring?

1 kommentar:

Sara sa...

Klart de växer på höjden! Knepet är att vattna dem. Det har de gemensamt med de flesta andra blommor, kan jag meddela.

Hans lokalsinne verkar om möjligt ännu mer urspårat än ditt!