Tegelstenar

Tydligen ska man kolla hemma i bokhyllorna och blogga om de tjockaste fem böckerna man har som man har läst och två som man inte har läst.

Lite orättvist för min tjockaste bok som jag inte läst (Fanney Burneys Cecilia tror jag, eller Evelina) har jag gjort mig av med. Har nog bara hälften av mina böcker kvar, eller snarare en tredjedel eller fjärdedel. Men vi får se hur det går:

LÄST
Bibeln. Har nog fuskat mig igenom Gamla testamentet, men i stort sett så har jag läst den.

Stora läkarboken. Återigen fusk för den har jag inte läst från pärm till pärm, men den är fet och bra.

Fire of the covenant, Gerald Lund. Jättefascinerande bok om amerikanska mormonpionjärer och nybyggare.

Hellström Roslund, kanske hette den Tre sekunder. Mikael fick den i julklapp för två jular sen av Vanja och Gösta och den var riktigt bra.

Dan Brown, Inferno. Har inte läst hela än, och så tjock är den inte, men jag har kanske inte så många tjocka böcker hemma längre. Skönlitteratur köper jag inte så mycket och då mest i pocket.

Och den här samlingen böcker talar mer om vår platsbrist och min numera skrala boksamling än om vilka tjocka böcker jag har eller inte har.

INTE LÄST
Utvandrarna-serien. Har en gammal bokreavariant som är så vacker och pinsamt oläst.

Leon Uris, Exodus. Lite fusk för den har jag avpolleterat. Men den hängde med i bokhyllan sen min första lägenhet. Eventuellt såg jag filmen och ville läsa boken. Å, dessa föresatser...

Inga kommentarer: