Fantastisk titel: Kvinna

Via Pinterest hittade jag en bok som nån läste, och på Barnes & Noble fanns fler av samma författare. Den här titeln bara fångade mig med hull och hår:

Set-Apart Femininity: God's Sacred Intent for Every Young Woman by Leslie Ludy

OK, jag är ingen ung kvinna längre, men allt är relativt. Jag vill stå på barrikaderna för kvinnlighet, inte för en tratt som alla flyter igenom och kommer ut på andra sidan som en hen. Vi har två kön, de är visst olika, och de är alldeles lika mycket värda. Det finns ett inneboende värde i att vara kvinna, precis som i att vara man. Jag älskar att vara kvinna. Det passar mig. Jag tror att jag är den jag är för att jag kan göra nåt bra av det.

Det finns saker jag inte kan göra. Stå och kissa. Ta över ABB efter Percy. Det där med kissandet vore väl käckt att kunna, men de flesta hindren i mitt liv beror inte på att jag är kvinna utan på min personlighet och mina intressen. Jag kan inte bli USA:s president (vill inte heller), men inte för att jag är kvinna utan för att jag är svensk. Jag kan inte heller bli astronaut, för att jag inte är nog smart på rymdteknik och för att jag inte är i mitt livs bästa form. Vi kan inte öppna alla livets möjligheter för alla. Livet är inte rättvist, för då hade jag vunnit VM i konståkning. Det är klart att vi ska kämpa för att alla ska ha lika rättigheter, lika självklart som att alla borde ha samma rätt till mat och vatten. Tänk er om alla svenskar låter blir att äta de där 16 kilona godis eller vad nu genomsnittet var för påsken, och skänker pengarna till nån välgörenhetsorganisation. Det vore en påsk att minnas. För både kille och tjej.

Men hur som helst, leve kvinnligheten!

Anders Zorn, Kvinna som klär sig

Kvinna och flicka, härifrån

Porträtt av kinesisk kvinna, härifrån

Überseriöst, härifrån

Kvinnlig läkare, härifrån

Mona Lisa, eller inte? Jan K Persson

Nigella Lawson, källa

Kvinna i uniform, Nordiska museet

Okänd kvinna från Haparanda, härifrån

Pensionärsråd i Stockholm, härifrån

Kvinna, härifrån

Vad ser du på bilden? En ung dam eller en gammal kvinna?

Kronprinsessan Victoria, härifrån

Inga kommentarer: