Begagnat och hemmagjort

Efter min botoxbehandling i fredags tog Mikael med mig till Stockholms största Myrorna i Skärholmen centrum. Hjälp! Efter bara några minuter hittade jag en sidenklänning för 105:-. För smala personer -- skulle ju köpt den till Ellen såklart! Det fanns oerhörda mängder kläder och mycket som var supersnyggt, men för litet för mig. Till slut lät jag bara bli att kolla. De hade inte så många väskor, vilket kanske var tur. Dagen före, eller när det nu var, hade jag varit på Antikladan (heter det så tro?) här i Vh och sett en übercool guldväska med knäpplås som jag gärna hade pimpat till silver och med ny axelrem och en stor blomma på framsidan. Men jag köpte inte den heller.

På nedervåningen fanns det möbler och tyger och filtar och där blev jag lika galen som på övervåningen. Så mycket fint! Fast favoritfilten kostade flera hundra och jag kunde inte bestämma mig för varken en lampfot eller lampskärm fast Ullaredslampan och Ikeafoten i vardagsrumsfönstret verkligen inte är a match made in heaven. Men om man vill ha en rejäl lampa får man betala rejäla pengar också, så jag slog inte till. Hade liksom inte kommit till köp-läge än.

Mikael köpte ett roligt spel med aktuella frågor. Öoppnat, plasten kvar. Frågorna var dock från 1991. Men vi hade jätteroligt när vi spelade det! Och jag kunde nästan en fransk formel 1-förare, Alain nånting.

Och så köpte han en DVD-box med tre filmer om älgjakt. Säg inte annat än att han inte går i gamla banor! Han tänkte att det kunde vara kul att lära såg nåt nytt. Men så visade det sig att alla tre var tomma!

Förutom att rekommendera alla nollåttor att åka dit, så kan jag också meddela att jag skulle älska att ha en liten affär där jag sålde fina grejer, typ second hand-fynd, pimpade väskor och unika, hemmagjorda smycken. Till exempel som det här kedjearmbandet (kedjan är från järnaffären. Jag blir alldeles kär!) som Centsational girl har gjort:

3 kommentarer:

Monica sa...

Jag gillar verkligen inte det där Myrorna. Det luktar illa, och de säljer skräp till dyra priser. Jag sörjer lite att vi inte bor kvar i Palo Alto och kan gå till Goodwill där man kan köpa rika människors oanvända lyxvaror till noll och intet. I Skärholmen tar de emot fattiga människors trasiga och svettiga kläder och säljer dem till överpris... Fast jag "fyndade" en kruka där en gång! En Waldemarsuddekruka för 150 kr istället för 410 kr (nypris i museibutik). Dyrt för en kruka, men billigt för att vara en sådan kruka. Och barnjeans kan man förresten fynda. Tur att vi alla har olika tycke och smak! :)

Anja Olergård sa...

Jag glömde det där med priserna -- eftersom det mesta var för litet kom jag aldrig till prislappen. Men det är ju inte som en lyxoutlet precis. Kanske det enorma sortimentet förblindade mig :) Jag stoppar en brasklapp i rekommendationen...

Monica sa...

Haha! :)