Jag är publicerad!!

En duktig journalist har skrivit en bra artikel om att leva med ME. Om mig.

Läs gärna här i Dina mediciner. Dela!! Inte för att det är jag, utan för att hjälpa till att sprida kunskapen om ME.

Tacka gärna journalisten för artikeln också. Ni som följer med på ME-området vet att en artikel om ME, i alla fall förr, lika gärna kunde ha handlat om psykosomati eller KBT, eller (huvva!) Lightning process.

7 kommentarer:

Nike sa...

Hej Anja! Tack för att du delar med dig. Jag har också fått diagnosen och har inte varit frisk på åtta år. Men jag sliter fortfarande med läkare, tron på rätt diagnos och försäkringskassan inte minst.
Den här "dolda" sjukdomen måste få mer publicitet. Artikeln om dig var beskrivande. Det kunde gällt mig själv, så kändes det.
Vill du dela med dig av hur det gick till när du fick din diagnos? Hur kom du till Lund? Finns det någon specialistkompetens i Lund?
Jag bor i Båstad och hittar ingenting närmare än just nu, Dr. Österberg i Mjölby!! Det är 70 mil tor hej och hå....Gottfrieskliniken i Gbg kan bara erbjuda hjälp med att ställa diagnos för en utomlänspatient som jag är. Hoppas att du har haft en god dag i de krispiga oktobersolstrålarna i dag :) Nu sova, köra till just - Mjölby i morgon bitti klockan fem. Om jag orkar? Nej, så klart inte. Men har jag något val? Svar nej så..det blir migrän och sjukdomskänsla hela helgen i stället. Så är det. Och, det vet du men få som inte varit där själv. Kram på dig, vi hoppas på ett mirakel i framtiden!

Anja Olergård sa...

Hej Nike! Beklagar att du också har ME. Jag fick misstankar om ME av min husläkare i England, men åkte sen hem, och här i Sverige hade ingen hört talas om ME, så jag släppte det. Men sen när jag aldrig blev frisk började jag kämpa för att få en diagnos, och jag "visste" redan att det var ME, i och med min engelske läkares misstankar och vad jag då hade surfat omkring och hittat på nätet, plus alla undersökningar och prover jag gjort och som inte visade på något annat fel. Jag kom till slut till Lund pga en bekants bekant, men läkaren är vad jag vet inte kvar (detta var ju för över tio år sen). Om du kan hitta en läkare med fibromyalgikompetens kan du prova med det, det är ju lite lika. Annars har jag också fått diagnos på Gottfries. Det kanske hjälper mot FK att de ställer säker diagnos? Annars vet jag inte vad jag ska säga...

Det är förresten förfärligt i en upplyst tid som denna att man inte kan få en specialistläkare för en svår och inte helt ovanlig sjukdom som ME. Vi hoppas på såsmåningom, och förr snarare än senare! Styrkekramar!

marie/iesson sa...

hej hittade dig via artikeln! Jag har också både ME/CFS, FMS, Restless legs, IBS, Hypo, Migrän samt en del andra diagnoser. Jag kämpar dock med försäkringskassan/arbetsförmedlingen då jag anses vara frisk till 100% - vilket är helt befängt enligt alla mina läkare och de som känner mig. Så jag kämpar på med mitt. Men det är på nåt sett lite lugnande och se att det finns fler som kämpar. Ha en fin dag och jag tittar gärna in fler gånger hos dig.
Njut av höstens vackra färger - för det gör jag.
mvh
Marie /iesson

Anja Olergård sa...

Hej Marie/iesson! Trist med så mycket sjukdomar; ME kommer ju sällan ensamt... Lycka till i kampen för att bli trodd. Det skulle vara skönt om det fanns ett blodprov, eller hur? Styrkekramar!

Monnah sa...

Länkad o klar!

Stina sa...

Bra artikel och snygg bild!

Anonym sa...

Hejsan! Jag lever oxå med ME och fick min diagnos av Gottfrieskliniken i Mölndahl. Jag får ta sprutor B!" var tredje vecka och idag har jag inga influeensasymtomer, orkar mera och kan tom gå på lite kvällskurser. Hör med din läkare om detta. Man ska överdosera B!" för hjärnan och inte blodet som B12 oxå hjälper mot.
Kram