För säkerhets skull

Eftersom jag tycker Juholtaffären är vidrig, passar jag nu också på att säga att jag tycker att om Lotta Engberg blir fälld för skattebrott ska hon också avgå. Och den där centerpartisten m fl som inte sen fem år sitter i riksdagen men bor i riksdagslägenhet ska också avgå.

4 kommentarer:

AL/Scandinavian Christmas sa...

Stor skillnad tycker jag.

Om någon brutit mot en regel eller lag är de tett brott. Uppsåt måste dessutom styrkas.

Om någon inte begått något regel- eller lagbrott men satt annan i bostadsknipa är det möjligen lite taskigt men inget brott. Om det vore grund till avång skulle alla som någon gång sagt upp ett hyresavtal behöva avgå (från vad det nu är de står på).

Vet inte om jag ska vara road eller oroad över striderna du väljer här på bloggen.

Anja Olergård sa...

Hela inlägget var skrivit med sarkasm. Lotta Engberg kan ju inte "avgå" -- eller det skulle vara från Lisebergsprogrammet då... Och det där med centerpartisten var för att belysa att det inte är mina politiska åsikter som styr om jag tycker nån har gjort fel eller inte. Jag tycker självklart det är fel att utnyttja riksdagen för boende när man inte har en plats där längre. Och att tycka att det är OK att riksdagen ska försörja alla eventuella inneboende man har i sin övernattningslägenhet.

Och fast det kanske inte finns nån lag mot detta så är det sunt förnuft. Brott är alltid inte samma sak som sunt förnuft, men det är ändå viktigt att uppföra sig moraliskt och etiskt.

Argumentet med "sagt upp ett hyresavtal" tror jag inte jag förstår hur det hör hit.

Jag håller inte heller med om att uppsåtet har en så stor roll. Det kan man ju bara ljuga om. Och om man inte "menade" att mörda nån, så kan man ju inte gå fri pga brist på uppsåt.

Och roas eller oroas över vad jag tar upp på bloggen hoppas jag är ett lätt val. Oftast är jag inte hundraprocentigt allvarlig. Jag skriver bloggen mer för att roa än för att oroa. Och jag tar ju inte upp världsproblemen i viktighetsordning, om man säger så.

AL/Scandinavian Christmas sa...

Vågar man vifta vit flagg?
Sarkasmen i ordet avgå, så mycket lättare att fånga IRL än i skrivna inlägg. Så fint, då är ordningen återställd och farhågorna obefogade.

Och dagens skratt: 1. Neos dance party 2. Anjas "jag tar ju inte upp världsproblemen i viktighetsordning, om man säger så."

Kram på dig!

(kan svara ändå för artighetens skull A. att som hyresvärd säga upp ett hyresavtal sätter oftast den inneboende i bostadsknipa men det är inte alltid regelvidrigt. Kanske reglerna måste bli tydligare, istället för att kräva påföljder för individer?. B. Uppsåt kan styrkas oavhängigt den anklagades utsagor eller erkännanden, och man går inte fri från mord om uppsåt inte kan styrkas men det kan omrubriceras till dråp.)

Anja Olergård sa...

Fred, syster!

Jag gör tydligen ofta misstaget att tro att min sarkasm är tydligare än den är...

Kram!