Är håret blött, eller har en änka ringt?

 (Generalkonferens är en halvdålig översättning som borde heta allmän konferens och som hålls två gånger per år i vår kyrka, när själva predikan inte hålls i de enskilda församlingarna, utan bland annat kyrkans profet talar i konferenscentret i Salt Lake City i Utah. Där finns plats för ca 21 000 deltagande och dessutom sänds det ut via satellit och tolkas av flera hundra tolkar till över 70 språk.)

Konferenscentrets utsida
Besökande på väg till mötet

Konferenscentrets insida

Förra helgen hade vi en sådan generalkonferens i kyrkan. Mamma lade märke till att profeten inte var där när mötet började.


Profeten, Thomas Monson, vinkar till de församlade i slutet av ett möte
Profeten skulle hålla välkomsttal. (Det höll han senare i programmet.) Men dessutom är han liksom själva grejen med generalkonferens -- att lyssna på profeten och hans apostlar. Var var han? Vad hade hänt? Hade han fått en hjärtattack, eller kanske snarare, hade nån annan fått en hjärtattack i nån korridor och profeten hjälpte honom? Var hans fru dålig? Eller hade nån änka ringt?

Hade nån änka ringt? President Monson var ju biskop i sin ungdom och har tagit hand om änkorna i sin superstora församling hela sitt liv. Besökt dem alla varje jul och gett dem en julkorg. Alla vet att om en änka ringer, då går det före allt.

Vilket föredöme. När jag kommer sent till ett möte i kyrkan så är det för att jag inte har lyckats torka håret nog fort. När profeten kommer sent till ett möte, har han hjälpt en änka. Nu vet vi ju inte att det var så, men jag vill gärna tänka mig det. Och det är dessutom troligt, enligt dem som känner honom.

Det var som han Alonso med den spanska brytningen sa på samma möte: När nån behöver hjälp så behöver vi inte först hålla ett planerande möte. Vi kan bara hjälpa till, med en gång.


Att göra något gott för andra är verkligen som prinsesstårta för själen. Man mår så bra själv när man kan göra någon annan glad.

Kanske du vill försöka tänka på något tillfälle när någon har gjort dig glad, hjälpt dig, lindrat eller lättat någon börda, eller fått dig att skratta och le. Bestäm dig för att tacka den personen och berätta vad de betyder för dig. Det kan du räkna som dagens goda gärning!


---------------------
Se konferensen här, på engelska -- ljud, video eller text. På svenska finns ännu bara ljudfilerna upplagda.

1 kommentar:

Monnah sa...

Härligt! Just så är det. Jag vill också hjälpa änkor! :)