Världens bästa dag

Dagen är över, men jag är fortfarande lite uppe i varv och så är jag lite febrig och det är svårt att somna då. Så jag tänkte skriva en liten blänkare.

Man blev ju 50 idag. Och trots att Facebook låser sig på samma ställe i listan över välgångsönskningar och jag alltså bara kunnat läsa ca 1/3 så har jag ändå gråtit flera gånger. Folk har varit så snälla.

Sen har jag fått massor med presenter  och blommor och sms, meddelanden, coronakramar, och jag vet inte allt. Vi åt från Jason's Choice här i Vh, jag åt spaghetti al gamberi och det var suveränt! Sen hade Miri gjort en superhög naked cake med choklad, grädde och körsbär. Den såg makalöst proffsig ut!

Vi pratade och hade det trevligt, jag öppnade presenter och vinkade till dem som saknades, och sen lekte vi en lek som de lät mig vinna (nämn artist och låttitel på 80-talslåtar, som väl får anses som mitt årtionde). Jag var kvar längre än jag brukade och febern kom för två timmar sen. Det får man ändå anse lyckat. Ju längre den dröjer desto värre blir det, så samma kväll blir alltid ett bättre utfall än om man får feber först nästa dag.

På måndag ska vi träffa några i min familj och på lördag ska vi träffa andra i min familj. Så skönt att få fira lagom mycket men ändå träffa de viktigaste.

Fast sen hade jag ju tänkt ha en fest, men jag vill inte bjuda in folk att resa hit och riskera att både de och jag blir sjuka. Så jag håller på det litegrann. Orkar inte mer än detta just nu ändå.

Jag har skrivit ett rätt bestämt mail till VC och så är det studien jag ska vara med i, osv osv osv. Och vad ska vi äta imorgon? Uppfinn ett piller!!!!!

Men jag känner mig oerhört firad, mätt, älskad, uppvaktad och som att folk har visat mig omsorg i hur mycket jag klarar på en dag.

Sen fick jag bl a en hårfön av Mikael. För ungefär en vecka sen började min fön lukta bränt och jag minns att jag köpt den på Ullared så det måste ha varit 15-20 år sen. Och numera är de både mer effektiva och tysta, så jag önskade mig en ny. Mikael lyssnade igenom alla hårtorkar på Elgiganten (vilken man!!!) och denna var tystast, samtidigt som den har 2200W. Tror den jag har nu är på 1600. Så starkare blås men ändå tyst, det kan ju inte bli bättre.

Och jag hade örhängen, nagellack, foundation och mascara på mig idag, förutom det vanliga. Kände knappt igen mig i spegeln. Och klänning! Och min gåbortbehå, ingen hängig hemmabehå, fast det var frestande.

Så glad. Saknar bara att ha fest med mina vänner, men hoppas kunna åstadkomma det i höst. Och den andra (första) familjen nästa vecka. Jag har blivit lockad med foton av Grace idag och man dör, så glad ser hon ut. Men hon har tendenser att sätta sig på J, men han kramar henne och torkar upp efter henne om hon dreglar. Ungar😍😘.

E kliade sig i ögonen med avokado på handen, satte ris i håret och avocado på klänningen. Hennes små krafsade händer är så söta. Och idag var hon mer sommarklädd och hon visade upp både lår och armar som jag inte kunde låta bli att klämma lite på. Bebisfett är så underbart gulligt! Och så blinkar man och så är de taniga, gängliga, evigt växande människor. Tänk att mina föräldrar har ett barn som är 50. Det är inte att leka med!
Här tog jag en selfie medan M duschade och jag vilade. Har en skum min men det där är i alla fall jag.

Här går E på promenad med farfar. Men vi såg när hon gick några steg själv.
Kolla tårtan!!!

Jag har fortfarande inga åldersnojor, tacka Landstinget som betalar min botox för det. Men jag har så många nojor med mig själv att det räcker och blir över. Fetman är värre än åldern dessutom! Men å andra sidan ser jag ung ut i ansiktet inte bara för botoxen utan också för att fettet fyller i alla andra rynkor som kråksparkar osv.

Jag var i alla fall och som vanligt vitast på stranden idag. I trädgården i alla fall. Men vem bryr sig. Jag hade i alla fall fått epilerat benen av min ängel till hemtjänstperson.

Och vet ni, jag köpte nåt smink av Lancôme nån gång på Tradera och det var suveränt! Och på nån färjas tax-free i ungdomen hade jag köpt en underbar foundation och jag började undra om inte dyrt smink är bättre än billigt. Jag har länge haft ögonen på en foundation från Lancôme, som jag slog till på i våras. Och wow, vad bra den är. Har ju inte ofta anledning att använda foundation eller mascara, så det var jättekul.

Så idag har lyckan kommit från många håll. Jag storknar av glädje.
Det syns inte så bra på fotot men detta är en enorm utekrukväxt som är mörkare i färgen än på bilden. Från E och S Pson. Fick Noblesse också. Don efter person, ähem 😜

Den här maffiga rosbuketten är som ett slag i magen. Så fantastisk. Från kusin J och J.

Den här då, som en eterisk ängsbukett. Färgerna skriker Anja. Från florist-M och kusinfru J.

Hur bra kan man ha det?

Jag brukar inte våga ha fest för folk har semester som man inkräktar på. Och så med ME:n blir det lite bökigt när jag inte hänger med i en konversation mellan mer än ett par personer. Så ska jag ha en fest där jag inte ens kan njuta av folks sällskap och sen må pest efteråt? Nä, det här var verkligen det bästa. Och så sparar jag på härligheten i några dagar till. Och festen till i höst. Om det inte blir en andra coronavåg. Jag har en så rolig idé. Jag hörde om en tjej, TP, som ska ha att alla gör nån gymnastik till ett program tillsammans och så ska de dricka gröna drinkar. Inte precis min sorts party, men så kul när folk verkligen gör ett tema med sina fester. Och jag har världens bästa till min fest!

Jag kan fylla jämnt fler gånger om det var så här trevligt!

8 kommentarer:

Sara sa...

Du kanske kan ha en fest där folk minglar på lite avstånd för sorlets skull och du sitter på en tron och beviljar audienser för ett par personer i taget :-)

Nilla sa...

Vad härligt att du fick bli firad även om festen får vänta. Hoppas du inte mår allt för dåligt nu efteråt ❤

Anja Olergård sa...

Haha, kan ha schema för folk, en kvart per par personer och så fem minuters blundvila mellan varje. Och så får Mikael stå med ett schema och bocka av folk, så som de brukar ha nån på hovet som förbereder folket för audiensen. Jag skrattar ihjäl mig.

Anja Olergård sa...

Jag fick bara lite feber igår, mindre än väntat dessutom, så jag är superlycklig. Och så är det mer småskvättsfirande kvar. Så perfekt!

Monica sa...

Underbart att höra! Det här inlägget gjorde mig glad.

modren sa...

Audienser låter inte dumt! Det skulle alla ha.
Så söt du var på fotona! Vacker klänning! Och superstilig tårta!
Men nog är Mikael farfar till T:s barn, inte morfar.
Jaså, är det vi som är småskvättfirarna?? Nåja, jag nöjer mig med smulorna. Eller skvättarna.
Och det är chockerande och ofattbart att vara mamma till en 50-åring. Livet sa bara tjoff, så var vi gamla.
Glad att firandet gått så bra hittills. Vi fortsätter i samma stil.
På måndag får vi förhoppningsvis träffa den gladaste ungen av dem alla.
urmodren

Anja Olergård sa...

Haha, ja visst är han farfar. Han har varit morfar i över 10 år och farfar i 10 månader så det gick av sig själv att säga morfar.

Och jag menar verkligen inte att ni är några smulor! Jag menar att rent ansträngningsmässigt så tar jag allt i småskvättar! Det hoppas jag verkligen du förstår. ❤️

Ser så mycket fram mot måndag. Så glad att jag kan ta det i etapper, så att jag kommer att kunna se tillbaka på allt med glädje, inte ligga och gråta. Det betyder jättemycket.

Helena sa...

Stort grattis i efterskott!! Vad fin du var/är! Låter som att du planerat ett alldeles ypperligt firande. Så härligt!
Hoppas att du inte behöver må alltför blääää mellan varven.
Stor kram!!