Vårdcentralen

För snart ett år sen ansökte jag om hemsjukvård hos min vc. Min läkare sa att jag skulle ta upp det med ansvarig sköterska och att det "säkert går bra".

Jag kan inte förklara detta muntligt så jag skrev ner info om ME, vad jag kan i vardagen, vad jag behöver hjälp med osv och lämnade till hemsjukvårdssköterskan.

"Säkert går bra." Mm, visst.

När jag inte hade hört nåt på lång tid frågade jag på 1177 om de saknade nån information. Inget svar.

När det gått ytterligare lång tid ringde min hemtjänstperson och frågade och då gissade sköterskan i telefonen att det behövdes ett läkarintyg. Jaså. Särskilt som min läkare inte skrev nåt intyg när vi diskuterade saken utan bara skickade mig till sköterskan.

Men då skaffade jag ett intyg från Stora Sköndal. Det gick till min läkare, som lämnade det vidare till sköterskan. Det ser jag i journalen på 1177.

Om en knapp månad behöver jag receptförnyelse på alla mina mediciner. Så då skrev jag att eftersom de inte svarar att det är nåt som saknas och att de har fått läkarintyget så antar jag att jag nu fått hemsjukvård. Men det vill jag ha skriftligt besked om.

Säger också att läkartiden behöver vara så sent som möjligt på eftermiddagen. Förra gången tog det en halvtimme att skriva ut alla recepten, nu kanske det tar längre tid om läkaren vill gå igenom dem först. Hen vet ju inget om min sjukhistoria.

Sen skrev jag att jag inte kan ta detta på telefon. Det är för mycket information och jag klarar inte det kognitivt. Så be mig inte ringa. All information finns hos sköterskan.

Jag vill inte heller att ni bara säger Har lämnat vidare detta, utan vill ha ett svar här att jag har fått hemsjukvård och vad jag har fått för tid till läkaren.

Den här veckan har de svarat tre gånger. Det första meddelandet var Ring oss. Jag blev så arg och ledsen och bestämde mig för att anmäla dem. Kan både anmäla dem till Diskrimineringsombudsmannen för att de struntar i mina funktionshinder, och till IVO för att jag inte får svar på hemsjukvården på ett år. Men det är ju ett hästjobb att ta reda på exakta datum osv. Men nu har jag tröttnat. Så här får det inte gå till.

Så när jag sa ifrån att jag inte kan ringa och att jag inte heller pratar i telefonen med mamma, syster, bästa vänner osv och att det är oetiskt att tro att jag ljuger när jag säger att jag inte kan ta detta på telefon, så svarade en annan person bara Jag förstår inte vad du menar, vill du ha en läkartid? Är det inte grundskolenivå på idén att om man inte förstår något i en skriftlig konversation så går man tillbaka och läser meddelandet innan?

Så jag skrev tillbaka och sa att det gäller mitt meddelande från den 17/7 som jag inte fått svar på.

Då säger samma sköterska som säger Ring oss att hon har lämnat ett meddelande till ansvarig sköterska. Hon har tydligen inte lämnat _mitt_ meddelande utan kan ha skrivit nåt idiotiskt som Ring den här personen. Jag hade nämligen ett missat samtal idag kl 10. Så om jag inte kan ringa dem om det här tror hon kanske att det går bra om de ringer mig? Hon kan inte vara läskunnig, jag beskrev vad problemet var.

Jag förstår inte hur de kan vara så dumma i huvudet och ändå gå och stå och överleva.

Men jag fick några videor med djurkramar av mamma som jag tänkte kolla på efter att ha läst meddelandet om de var knäppa igen. Men jag klarar mig. Men jag blir så ledsen över att det är så svårt. Ledsen och arg. Ska ta den ilskan och skriva klagomål. Att man ska behöva!!!

Och att de stjäl mitt liv med sina dumheter. Ska jag behöva anmäla vården när jag inte ens har energi att stoppa in mina kläder i garderoben, när jag inte ens kan duscha själv? Hemska, hemska människor.

3 kommentarer:

Sara sa...

Hemska människor!
Låter som att det inte gick inatt det var samtalet som var för svårt utan siffermanövern med telefonen.

And now to something kompletely different. Om du gillar bigarråer så kan du skicka över Mikael nån dag och plocka, vi har litervis i några dagar till. Eller ännu hellre komma med själv om du är i form.

Och passa på att ta lite mullbär. Komsi komsi!

Anja Olergård sa...

Gulle, gulle dig! Mikael har två jobb just nu och jag har botox imorgon och sen kommer min syster i helgen, så det går tyvärr inte. Men gulle gulle dig för att du frågar!

modren sa...

Akka är ett djävulens påfund. Ursäkta mina kraftord. Har aldrig sett sån inkompetens så många gånger på samma ställe. När jag skulle få nytt recept för nån vecka sen sa jag till B: Nu ska vi se om de lyckas få med 4 av 4.
De lyckades få med 3 av 4.
Bättre än inget antar jag.
modren, helt desillusionerad