Mikaels nattprat

Jag har ju ibland kunnat märka vad Mikael drömmer om. Ibland håller han föredrag för stora grupper människor, höjer liksom rösten för att höras, och ibland kör han bil med folk. Ibland skriker han högt av rädsla men jag har inte kunnat koppla det till nåt särskilt. Dock har han (apropå rädsla) tagit reda på att inga trafiklärare i Sverige har dött i arbetet, även om en person har dött under övningskörning. Det var en elev som så snabbt och oväntat att läraren inte hann göra nåt körde rätt in i en byggnadsställning och arbetaren som stod på den ramlade ner och dog. Fy vad traumatiskt.

Han har också hört en historia om varför det är riskfyllt att visa bilder av kraschade bilar som skrämsel osv. En kvinna hade sett nån film och plötsligt rusat ut, och då var det hennes kompis i filmen. Då skrämmer man ju folk mer än nödvändigt. Och tydligen är rädsla inte den bästa förutsättningen för inlärning. Makes sense.

Men idag sa Mikael plötsligt och med förvånansvärd skärpa (han brukar inte tala med så hörbara ord) QPR i sömnen.

Då måste jag ju dubbelkolla vad det är. Queen's Park Rangers vet jag att det betyder. Gissar att det är brittiskt (Queen) och då gissar jag fotboll och London.

Och sen slår jag upp det och har alla rätt!

Det trodde ni inte om mig. Mikael har sagt mer än en gång att han är förvånad över hur mycket sportsaker jag vet. Men så jobbar jag.

Men som balans till ovanstående skryt kan jag berätta att jag inte hittade min ögonmask I morse när jag vaknade av värmen i sovrummet och sen fick gå upp tre gånger med en halvtimme emellan för att ta mer sömnmedel tills jag till slut somnade om. Men då kunde jag som sagt inte hitta ögonmasken fast det var det enda som låg på sängen. För jag kom inte ihåg att den var rosa och letade efter en svart. Men man kunde ju tänka sig ändå att när man ser en ögonmask i en annan färg så blir man nöjd. Så hjärnan är inte alltid på topp.

Påminde Mikael härom dagen om att stänga av kylen och han fattade direkt att jag menade ugnen. Så skönt att kunna prata goja och bli förstådd.

Det får vara en filosofisk avslutning som nog gäller många relationer. Med barn om inte annat. Vi pratar fortfarande som Elsa, hon fick lis å sisk till middag, eller söppla (köttbullar), och allt hon sa var så sött så man dog. Från Kajsa, som var lite galnare än Elsa, har vi som huvudcitat på frågan om vad de gjort på djurparken idag: Jag har inte ätit getornas bajs. Nejmendåså.

Apropå barn så har vi ju utländska barnbarn. B är jättespråkbegåvad och pratar alltid svenska när hon ringer, men sen orkar hon inte och går över till norska. Och hon pratar engelska också. Men en jul hade hon fått en väldigt gosig filt och så ville hon nåt med mig. Jag fattade inte vad hon sa, så hon sa det igen och igen och till slut höjde hon rösten frustrerat och sa MYSA! Jaha, hon hade pratat svenska hela tiden. Men det är ändå en av mina favorithistorier för hon ville mysa med mig. 💙❤️🇳🇴

Inga kommentarer: