Så bakom!

Jag hade migrän igår och förrgår och feber efter läkarbesöket i torsdags. Igår har jag fått totalt hjärnsläpp. Skulle steka köttfärs, det klarade jag, öppnade en tomattetra också, kryddade köttet, kallade det köttfärssås med lite grädde i också. Skulle göra pasta. Tänkte helt fel med mängden, tog en för liten kastrull men bytte till en som räckte. Hällde över det kokande vattnet från den lilla kastrullen till den stora och fyllde på med mer vatten. Sen var det bara stopp i huvudet. Vattnet kokade upp igen, men när jag hällt i pastan så var det som att det inte blev nog varmt fast plattan stod på. Blev rädd att spisen var trasig. 

Men så insåg jag att jag hade en för stor kastrull på den lilla plattan. Sen gick inget som det skulle. Flyttade kastrullen, satte mig att vila, såg att det kom vattenånga från kastrullen, trodde allt var bra. Kokade i 12 minuter, glömde av det så jag reste mig först efter 16 minuter och tänkte att nu var den överkokt. Men då hade jag inte satt på plattan. Satte på plattan, tog piller, rättare sagt skrev jag bara upp att jag hade tagit värkmedicin men hade aldrig tagit den, inte heller morgonpillrena. 

Har inget minne av att jag tagit levaxin och jag har ny dos och ska ta prover om några veckor så vill inte förstöra proverna genom att inte komma ihåg medicinen. Glömmer att gå till sovrummet och kolla. Smakade på en pasta, inte färdig. Satte på plattan och satte mig på stolen, tänkte att det kanske var nån minuts kokning kvar bara. Men så har jag satt på locket också, förutom på 12:an, så då kokar det över. Sen finns det för lite vatten kvar så pastan sticker upp ur vattnet. Jag står upp i nån minut och rör om, så det ska bli kokt överallt.

Tar fram durkslaget och ställer det på den varma plattan, men kommer på det innan plasten smälter. Fattar att jag gör så mycket fel nu att jag måste akta mig görmycket för att hantera nåt som kan skada mig som en kniv eller glas som kan tappas och gå sönder. Och det kokande vattnet som jag måste hälla av utan att hälla på mig själv. Var helt färdig, så det blev ingen sallad fast vi har påse med färdigskuren, och jag tog tallriken i vänster hand för jag är för svag i högra tummen. Vilken röta att jag kom ihåg! 

Började äta, på första tuggan tappar jag pasta och köttfärssås på mig för att jag var för trött. Kommer ihåg hur man äter i fortsättningen. Blir proppmätt för jag har kokat två mansportioner pasta av misstag, så även en portion var i mesta laget. Går bort med tallriken till spisen och ser några pasta i kastrullen, glömmer att jag har ätit en megaportion redan och tar med mig en liten portion mat till bordet. Kommer på att jag är mätt, men sen blir det reklam på teven och då är jag borta igen, så sen äter jag upp maten och nu är jag så mätt att jag mår riktigt dåligt. 

Det är plågsamt i magen och så börjar jag få migrän igen. Jag får stoppad matsmältning när jag får migrän, så jag kan se fram emot att magen känns så här överfull resten av kvällen. Fattar som väl är att det inte är en trevlig lösning att spy. Men ena armen domnar och jag hittar inte makten till teven.
Jag klarar inte av att bli såhär borta i huvudet. Det tar för mycket energi att göra fel och att undvika att göra fel. Så jag ska inte göra nåt viktigt ikväll. Fast prata med Mikael i telefon (han är på kurs) är väl det allra viktigaste jag gör ikväll. Men jag är säker på att han inte kräver ett iq-test för att stanna hos mig.

4 kommentarer:

modren sa...

Men du stavar fortfarande någorlunda. Vi är ju lite fanatiska i vår familj vad gäller det. Det finns en skola i universitetsvärlden som tycker att man ska stava rätt, en annan som tycker att bara folk förstår så är det helt ok.
Jag roar mig ibland med att iaktta stavning i mina FB-matgrupper. Jag förundras över att folk inte bryr sig det minsta om stavning. Det finns ju stavningskontroll, SAOL m m. Ändå skriver vissa harrikuvert.
Dagens bästa var orden bråckollie och kåttish kils. Det sista tog mig några sekunder att lista ut.
modren, desillusionerad

Anja Olergård sa...

Haha, fast jag har sett en del stilnoctinlägg där man nästan för gissa vad det står. Och då har jag inte sett några fel. Förrän nästa dag.

Den sista var svår. Menar de cottage cheese? Fantasifulla förslag för övrigt.

Jag har våndats igår (och minns inte om jag bestämde mig för att avstå eller inte) över en person som pratar mycket om ett genfel som påverkar b12-upptag. Men hon har fattat ordet fel och säger homogozut när det heter homozygot. Jag tänker att personen ju fullständigt gör bort sig om hen går till läkaren med den förklaringen. Men jag måste inte frälsa världen. Jag har jättesvårt att inte rätta alla som säger fel, i en sköldkörtelgrupp sägs det både det ena och det andra.

modren sa...

Nej, det där med att rätta andra ska man låta bli. Det får man göra bara i tankarna. Och kanske här på din blogg. Kommer du ihåg vår bekant som hade aneroxia? :-) Fast jag tycker att om man är dyslektiker och vill skriva böcker, så ska man be folk som kan att rätta.
Att folk inte kan stava till homozygot upprör mig betydligt mindre än det jag hörde på nyheterna i dag: Över 120 000 män i Sverige tittar på filmer av barn som utsätts för sexuella övergrepp. Har de inga egna barn eller barnbarn? Hur kan man vilja se barn plågas? Var finns alla dessa onda män? Stoppa världen, jag vill kliva av!
modren, förfärad

Anja Olergård sa...

Såg det programmet i tablån och tänkte att det klarar jag nog inte att se. Det låter för hemskt för att vara sant att folk gillar att titta på övergrepp av barn.