Hur dumma är folk?!?!?

Är tvungen att åka till apoteket just idag, min man håller kurs och kommer hem sent, så jag ska ta min permobil. Den står på baksidan av mitt hus (vilket vi gick med på för att brf bara godkände den placeringen och det var många år sen när jag var lite mindre sjuk. Nu hade jag behövt ha den på framsidan av huset, men vi har inte råd eller lust att betala för en kranförare som flyttar garaget, men det är en annan historia), vilket är en långpromenad för mig, men jag har inget val. Medicinen jag ska hämta ut behöver jag ta i två dagar inför telefontiden med min läkare på torsdag. Det är en specialistläkare som jag har stått i kö hos sen i december och hon har inte lediga tider förrän i april. Så det är absolut nödvändigt att jag får hämtat medicinen just idag. Mikael har varit på apoteket två gånger redan men vi har behövt byta recept och nå läkaren om det, så tredje gången gillt idag. Det är bakgrunden till att jag ger mig iväg ut just idag.

Men sen ser jag att snöfirman har skottat upp snön mot mitt garage och det ligger nu en kubikmeter med blötsnö framför. Hur dum får man vara? Jag använder inte permobilen varje dag, jag är för sjuk för det och den står för långt bort för att jag ska kunna gå dit utan att planera det i dagar i förväg. Jag stod och grät när jag försökte fösa bort snön med en borste men det var helt omöjligt, det hade krävts en frisk och stark person för det arbetet. Som väl var kom min granne hem just då och jag fick låna hennes elmoped. Jag kan bara gå några meter och nu fick jag gå tillbaka en gång för att hämta borsten, sen tillbaka igen till grannens elmoped och sen mellan husen när jag kom hem. Jag kan bara precis gå från min egen dörr till parkeringsplatsen rakt utanför. Så att få gå tre gånger så mycket som jag klarar är en katastrof. Jag hade räknat ut exakt vad jag skulle klara idag och då ingick inte detta orimliga merarbete. Jag är nu sängliggande med feber. Kommer snöfirman hem och lagar mat till mig som jag nu inte kan själv? Jag har inte ätit nånting idag, hade tänkt steka mig några pannkakor när jag hade vilat från apoteksutflykten, men nu kommer jag inte att kunna det. Hoppas jag inte ramlar om jag måste gå på toaletten när ingen är hemma. Är så vansinnigt arg och förtvivlad. Jag kommer att bli försämrad under ca en vecka av detta. Ska ansvarig snöskottare ge mig en vecka i reda pengar? Vad får jag för feber och annat lidande? Och för att behöva skriva ett klagobrev till HSB? Det har krävt ca en timmes hjärnkapacitet. Har man bara en halvtimme om dagen så förstår man. Men jag slår vad om att snöfirman inte fattar vad de egentligen har gjort. Så ledsen!!!

4 kommentarer:

modren sa...

Men Anja! Varför ringer du oss inte? Pappa kör dig mer än gärna vart du vill, när du vill, om vi bara är hemma. Mat brukar vi också kunna åstadkomma.
modren

Nilla sa...

Men vad är det för ett pucko till snöröjare. Finns väl inte någon som inte vet vad brödburkarna är till för och bara för att man behöver gånghjälp betyder det inte att man inte har tider att passa. Hoppas att du återhämtar dig fort ❤

Anja Olergård sa...

Jag trodde pappa var upptagen på tisdagar. Jag tänkte på det.

Anja Olergård sa...

Pucko är rätta ordet. Jag mår dåligt men inte det värsta nånsin, så jag håller tummarna!